4 vrste trbuha kojih se lako možete riješiti

1.Trbuh koji izgleda kao probušena guma
Ovakav oblik trbuha opisuje ljude koji mnogo vremena provode sjedeći.

 

Riječ je najčešće o kancelarijskim poslovima. Isto tako, ovaj tip građe opisuje ljude koji konzumiraju hranu koja sadrži velike količine šećera, bijeli kruh te tjesteninu. No ovaj tip trbuha može se vrlo lako reducirati i to najviše pravom prehranom. Izbacite alkohol i gazirane sokove.

2. Trbuh uzrokovan stresom
Ovakav niski trbuh najčešće imaju osobe koje su perfekcionisti, ali i opisuje probleme s probavom i nadutosti. Kada smo pod stresom tijelo izlučuje hormon kortizol koji uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na donjem dijelu trbuha.

Jedan od uzroka je i preskakanje obroka, brza hrana i dnevno unošenje velike količine kofeina u organizam.

3. Niski trbuščić
Trbuščić je smješten vrlo nisko, a opisuje najčešće prezauzete majke ili žene posvećene karijeri i dugim radnim danima. Uzrok se krije i u jednoličnoj prehrani koja se često ponavlja.

Ovakav trbuščić vrlo je čest kod mršavih i vitkih osoba, te ostaje bez obzira na fizičku aktivnost. Najvažnija je prehrana i kretanje zato ne držite dijetu već radije vrijeme potrošite na šarene namirnice i raznoliku pripremu hrane.

4. Napuhani trbuh
Napuhani trbuh najčešće je ravan ujutro, ali tijekom dana postaje itekako primjetan. Bez obzira na fizičku građu i kilograme razlog je nadutost i probava uzrokovana namirnicama koje ne odgovaraju vašem organizmu, alergijama ili obrocima siromašnim vitaminima i mineralima.

Možda cijeli život konzumirate određene namirnice ne shvaćajući da vašem tijelo one nikako ne odgovaraju. Tegobe uzrokovane nadutošću olakšat će vam napitak umirujućeg djelovanja za probavni sustav.

zadovoljna.hr