FOTO  Počinje projekt ARDUINO most

Počinje projekt ARDUINO most
To je razlog zbog kojeg je danas u prostorijama SPARKa najavljen najnoviji projekt imena ARDUINO most.

Glavni cilj projekta je suradnja i timski rad 80 učenika iz osam srednjih škola na području grada Mostara (četiri škole po hrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu). Organizator projekta je udruga SPARK school, dok projekt podržavaju Američka ambasada u BiH i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, te Pedagoški zavod i Zavod za školstvo. Škole koje sudjeluju u projektu su:

Elektrotehnička škola Ruđera Boškovića
Gimnazija Mostar (hrvatski program)
Gimnazija Mostar (bosanski program)
2. Gimnazija Mostar
Mašinsko-saobraćajna škola
Srednja prometna škola
Gimnazija fra Grge Martića
Elektrotehnička škola Mostar

Kroz projekt učenici će dobiti priliku raditi s Arduino elektroničkim komponentama i steći znanja i vještine iz STEAM područja. Planiramo organizirati besplatne radionice elektronike za 80 učenika. Nakon 10 sati osnovnih Arduino radionica, učenici će imati 20 sati za razvoj vlastitih Arduino projekata, gdje će imati i mentore na raspolaganju. Na kraju projekta planiran je sajam na kojem će učenici imati priliku prezentirati vlastite radove. Sajam će se održati 13.4.2019.

Direktorica udruge SPARK school Matea Markić je rekla: "Ponosna sam na profesore koji iz objeručke prihvatili ovaj projekt i uistinu vjerujem u njih da će skupa s nama poboljšati bh obrazovanje." Na konferenciji za novinare su se još obratili nova direktorica SPARKa Maja Miljević te edukator iz SPARK school Tomislav Kordić.

Jedva čekamo travanj da vidimo radove naših srednjoškolaca!