PROGRAM TECH BOOST Novo startup putovanje u SPARKu

spark , program, prijave

Krećemo na novo startup putovanje u 2020., a to ne možemo bez kreativnih i poduzetnih ljudi sa idejama, bez osnivača i startupa... Obzirom da ulazimo u novo desetljeće, i program Tech Boost smo osmislili da bude nov i pun zanimljivih i korisnih stvari kako bismo vaše ideje i snove pretvorili u planove koji će se ispuniti. Nastavite čitati ako imate ideje za tech startupe!

O programu

 Program Tech Boost osmišljen je tako da ubrza rast early-stage startupa koji se žele pripremiti za prvi krug investicija. Program pokriva širok spektar vertikala i industrija, a istovremeno daje prioritet poduzetnicima.

Program će trajati osam tjedana, počevši od početka ožujka 2020. Namijenjen je potpunim početnicima koji još nikada nisu imali svoj startup, ali i veteranima startup svijeta. Deset odabranih startupa će besplatno za svoj tim dobiti prostor, opremu, online i offline mentorstvo i edukaciju, te će u tom vremenu raditi na svom proizvodu. Svaki od osam tjedana će pokrivati različite teme iz startup svijeta, poput uvoda u startup svijet, pitchanja i prezentiranja, koncepta lean startupa, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja firmom. Osim lokalnih mentora, sa startupima će raditi i europski mentori iz poznatog europskog startup akceleratora Startup Wise Guys.

 

Nakon osmotjednog startup programa očekuje vas intenzivni trodnevni bootcamp. Teme koje će biti uključene u bootcamp su alati za prodaju i upravljanje firmom, design thinking, akvizicija korisnika/kupaca, te pitch trening. Na kraju, startupi će demonstrirati svoje proizvode na Demo danu pred regionalnim i internacionalnim partnerima i investitorima.

Program Tech Boost je regionalni program osmišljen kao partnerstvo vodećeg europskog B2B startup akceleratora Startup Wise Guysa i odabranih regionalnih akceleratora, poput SPARKa, kojeg podržava European Fund for Southeast Europe (EFSE) Entrepreneurship Academy. 

Prijave

 Tražimo osnivače early-stage startupa koji se žele u potpunosti posvetiti i boriti za regionalni i međunarodni uspjeh! Idealno bi bilo kad bi startup bio u ranoj fazi razvoja MVP-a. Rok za prijavu je do 14.2., a sama aplikacija vam neće oduzeti puno vremena. Osim svojih osnovnih podataka, trebate navesti ime startupa, kratki opis ideje, članove tima (ako ih imate), ciljano tržište, poslovni model i poslati kratki pitch deck (prezentaciju). Prijavite se preko ovog linka.

 

Program je besplatan zahvaljujući partnerima projekta: EFSE Entrepreneurship Academy of European Fund for Southeast Europe, Startup Wise Guys i NSoft.

O partnerima

EFSE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY

Akademija za poduzetništvo EFSE, inicijativa istoimenog fonda za razvoj, obuhvaća niz programa za podršku razvoja lokalnog poslovanja u ciljnoj regiji EFSE-a. Radeći zajedno s lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, akademija pruža poduzetnicima smjernice, resurse, mentoriranje, mogućnosti umrežavanja, priliku za financijsku potporu i druga sredstva potrebna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na taj način, akademija i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu napredovati.

Više na: www.efse.lu/entrepreneurshipacademy

STARTUP WISE GUYS

Startup Wise Guys vodeći je europski B2B startup akcelerator, prisutan u sve tri baltičke države sa sudionicima iz cijelog svijeta, a također ima titulu VC fond godine 2019. u srednjoj i istočnoj Europi. SWG ima stopu preživljavanja od 77% i jedan je od najaktivnijih ulagača za early-stage startupe nordijske, srednje i istočne Europe s više od 145 portfeljskih tvrtki.

Više na: startupwiseguys.com

SPARK

SPARK je edukacijski centar za tech i biznis znanja i vještine posvećen učenicima, studentima, digitalnim profesionalcima, startupima i kompanijama. Nalazimo se u Mostaru, no naše djelovanje obuhvaća cijelu Bosnu i Hercegovinu. Cilj nam je pružiti kvalitetno obrazovanje i pripremiti mlade talente za četvrtu industrijsku revoluciju i na taj način povećati konkurentnost bh. tržišta. To radimo kroz naših pet programa - SPARK school, SPARK startup, SPARK marketing, SPARK project i SPARK business, organiziranjem različitih radionica, akademija, susreta, hackathona, konferencija i drugih događaja za lokalnu zajednicu.

Više na: spark.ba