PROGRAM TECH BOOST Novo startup putovanje u SPARK-u

spark , Mostar
SPARK

Krećemo na novo startup putovanje u 2020., a to ne možemo bez kreativnih i poduzetnih ljudi sa idejama, bez osnivača i startupa… Obzirom da ulazimo u novo desetljeće, i program Tech Boost smo osmislili da bude nov i pun zanimljivih i korisnih stvari kako bismo vaše ideje i snove pretvorili u planove koji će se ispuniti. Nastavite čitati ako imate ideje za tech startupe!

O programu

Program Tech Boost je besplatan i equity-free (organizatori programa ne uzimaju postotak u startupu) program osmišljen je tako da ubrza rast early-stage startupa koji se žele pripremiti za prvi krug investicija. Program pokriva širok spektar vertikala i industrija, a istovremeno daje prioritet poduzetnicima.

Program će trajati osam tjedana, počevši od početka ožujka 2020. Namijenjen je potpunim početnicima koji još nikada nisu imali svoj startup, ali i veteranima startup svijeta. Startup ne treba biti isključivo iz Mostara i okolice jer postoji mogućnost remote rada. Osam odabranih startupa će besplatno za svoj tim dobiti prostor, opremu, online i offline mentorstvo i edukaciju, te će u tom vremenu raditi na svom proizvodu. Svaki od osam tjedana će pokrivati različite teme iz startup svijeta, poput uvoda u startup svijet, pitchanja i prezentiranja, koncepta lean startupa, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja firmom. Osim lokalnih mentora, sa startupima će raditi i europski mentori iz poznatog europskog startup akceleratora Startup Wise Guys.

Nakon osmotjednog startup programa očekuje vas intenzivni trodnevni bootcamp. Teme koje će biti uključene u bootcamp su alati za prodaju i upravljanje firmom, design thinking, akvizicija korisnika/kupaca, te pitch trening. Na kraju, startupi će demonstrirati svoje proizvode na Demo danu na PODIM-u (Maribor, Slovenija) u svibnju 2020. pred regionalnim i međunarodnim partnerima i investitorima.

Jedna od prednosti programa je ta što će se startupi postati dio alumni mreže i dobiti priliku da se predstave na EFSE poduzetničkom turniru (koji će se održati u listopadu 2020. u Sarajevu). Na ovom natjecanju mogu osvojiti do 10.000 eura za razvoj poslovanja.

Program Tech Boost je regionalni program osmišljen kao partnerstvo vodećeg europskog B2B startup akceleratora Startup Wise Guysa i odabranih regionalnih akceleratora, poput SPARKa, kojeg podržava European Fund for Southeast Europe (EFSE) Entrepreneurship Academy.

Prijave

Tražimo osnivače early-stage startupa koji se žele u potpunosti posvetiti i boriti za regionalni i međunarodni uspjeh! Idealno bi bilo kad bi startup bio u ranoj fazi razvoja MVP-a. Rok za prijavu je do 14.2., a sama aplikacija vam neće oduzeti puno vremena. Osim svojih osnovnih podataka, trebate navesti ime startupa, kratki opis ideje, članove tima (ako ih imate), ciljano tržište, poslovni model i poslati kratki pitch deck (prezentaciju). Prijavite se preko forme na SPARK web stranici. Važna napomena: prijava treba biti na engleskom jeziku.

Ovo su top 5 razloga zašto trebate sudjelovati u ovom programu sa svojim startupom:
#1 Program je u potpunosti #besplatan i equity-free (organizatori programa ne uzimaju postotak u startupu)
#2 Postoji mogućnost #remote rada, što znači da vaš startup ne mora biti nužno iz Mostara
#3 Dobit ćete potrebnu edukaciju iz #startup/biznis svijeta
#4 Mentorirat će vas tim iz najboljeg europskog B2B akceleratora - Startup Wise Guys
#5 Sudjelovat ćete na #Demo danu na Podim Conference (Maribor, Slovenija), jednom od najboljih europskih startup događaja, na kojem možete osvojiti putovanje u bilo koji svjetski startup accelerator po želji.

Program je besplatan zahvaljujući partnerima projekta: EFSE Entrepreneurship Academy of European Fund for Southeast Europe, Startup Wise Guys i NSoft.