SPARK ONLINE SADRŽAJI Želite li vi papirni avion kojim se može upravljati mobitelom?

 Rad od kuće/Laptop
GETTY IMAGES/ISTOCK

Edukacijski centar za IT znanja i vještine u Mostaru, SPARK je s obzirom na cjelokupnu situaciju također sve aktivnosti preselio u digitalni svijet. Kako bi popunili svoje vrijeme možete sudjelovati u jednoj od online radionica, odigrati edukativni kviz s zanimljivom nagradom ili nadograditi znanje u programiraju prijavom na SPARK Tech Meetup.

Što radnici SPARKa nude putem društvenih mreža za studente i one koji vole nadograđivati znanje?

Obzirom na cijelokupnu situaciju, potrudili smo se da što više naših postojećih aktivnosti prebacimo online, pa se tako većina već započetih radionica odvija online. No osmislili smo i neke nove aktivnosti kako bi naši korisnici što lakše prebrodili ovo vrijeme i usput nešto naučili. Tu su prvi online SPARK Tech Meetup, edukativni kviz na našem Facebook-u i Instagram-u, te nove online radionice: Scratch programiranje za starije osnovnoškolce, Programiranje u Python-u za srednjoškolce i E-učenje za nastavnike i profesore. Prijaviti se možete na ovom linku. Sve ove aktivnosti su besplatne.

Možete li reći više o nagradnom kvizu koji ste pokrenuli?

Nagradni kviz smo pokrenuli u suradnji s tvrtkom SYNC iz Mostara. Riječ je o ukupno osam kvizova na IT teme, koje možete pronaći na našim Facebook i Instagram stranicama. Nakon svih osam SPARK kvizova nasumično ćemo odabrati pobjednika. Nagrada je papirni avion kojim se može upravljati mobitelom.

Jedanaesti SPARK Tech Meetup prvi puta će se održati online. Koje su teme ovogodišnjeg Meetupa, za koga će biti najkorisniji? Tko su gosti?

Tako je, to je prvo izdanje našeg Tech Meetupa. Za glavnu temu događaja smo ovaj put odabrali Node.js. Posljednjih godina to se ime koje se stalno spominje u zajednici web programera. Odmah nakon što ga je 2009. predstavio Ryan Dahl, Node.js postao je novi trend u svijetu programiranja. Koriste ga i developeri grupacije NSoft. Za SPARK Tech Meetup #11 pronašli smo odlična tri gosta/stručnjaka u svojim poljima: Kenan Berbić (Symphony), Muhamed Mujić (Infobip) i Filip Crnjac (NSoft). Prijaviti se možete na ovom linku.

Putem koje platforme komunicirate unutar SPARKa, što kažete na platformu Zoom?

Zoom je odlična platforma i razmišljali smo da ju koristimo, no ipak smo se odlučili na Google Hangouts Meet jer generalno u našem svakodnevno poslovanju puno koristimo Google proizvode.

Što se tiče sadržaja SPARK Tech Meetupa biti će dostupan na portalu Digitalno vrijeme.