Ne pakiraj kofere – SPARKuj se!

Ne pakiraj kofere – SPARKuj se!
Ne pakirajte kofere, nego se prijavite u SPARK i pokrenite svoj startup u petoj jubilarnoj generaciji startupa. Ovo je idealna prilika da na što jednostavniji način pokrenete vlastiti posao i riješite nekoliko problema jednim udarcem - ne trebate se seliti iz države, zaposlit ćete sebe, otvoriti još radnih mjesta, a i radit ćete na projektu kojeg volite i u kojeg vjerujete.

A sve to uz ogromnu pomoć ekipe iz SPARKa, koji startupima daju puno više od stola i računala. Tu su još: tjedne radionice, iskusni mentori, savjeti iz prava, financija i marketinga, sastanci s investitorima, korporativni partneri, a ako vam fali koji član tima, i za to se SPARK može pobrinuti i pronaći najkvalitetnije polaznike SPARK school. Ono najvažnije - svakodnevno će vas motivirati na rad.

Prestali ste se pakirati? Čitajte dalje.

Prijave

Kakve ideje se traže za petu generaciju? Softverske ili hardverske proizvode, web i mobilne aplikacije, igrice, proizvode koji olakšavaju svakodnevni život uz pomoć interneta... Izbor je velik, no ove oblasti mogu poslužiti kao inspiracija i smjernice:
1. Gaming & Sports Data;
2. IoT & Big Data;
3. Digital Media & E-Commerce;
4. Po vašem izboru, ali da imaju veze s IT-jem.

Prve tri kategorije nose više bodova kod evaluacijskog odbora, što ne znači da ideja iz četvrte kategorije ne može oboriti s nogu.

Kao i dosad, dva su načina prijave:

1. Imate ideju i ekipu koja bi s vama radila - prijavite svoj startup;
2. Nemate ideju ni ekipu, ali biste htjeli biti član jednog startupa - prijavite se u tim.

Prijave su otvorene na SPARK web stranici 21 dan, točnije od 13.11. do 3.12.2017. u 15 sati.

Ako se ne želite prijaviti bez upoznate SPARK ekipu i treba vam još informacija, imate priliku posjetiti ih za vrijeme SPARK kave, gdje će se piti kavu (logično :)), predstaviti startup program namijenjen za petu generaciju te upoznati nekoliko starih startupa. Za kraj je ostavljeno nekoliko minuta i za vaša pitanja. Dakle, SPARK kava, u SPARK kafiću, utorak (21.11.) u 15 sati.  Potvrdite svoj dolazak na FB eventu.

Selekcija i bootcamp

Kao što smo već rekli, prijave se zatvaraju 3.12.2017. u 15 sati, a 6.12. će biti odabrani timovi i pojedinci za SPARK startup bootcamp. U samo tri dana (11.-13.12.2017.) polaznici bootcampa će biti pripremljeni za ulazak u startup svijet i prezentiranje ideja pred evaluacijskim odborom. Ove godine bootcamp će biti jako intenzivan - zato se i zove bootcamp.  S novim potencijalnim startupima će najviše raditi tri SPARKova gosta - Filip Stipančić i Miro Hegedić iz Lean Startup Croatia, te Sara Usinger iz Takeoff Accelerator-a, no bit će tu i mentoriranja iz SPARK grupacije. Timovi će se formirati oko problema i rješavati ih uz pomoć mentora, eksperimentirati i pronaći rješenje za koje bi netko platio te istovremeno usvajati tehnike Lean Startup Drilla koje će im koristiti u pokretanju svake buduće poslovne ideje.

Na zadnji dan bootcampa (15.12.2017.), finalisti koji će pitchati svoju ideju evaluacijskom odboru će biti odabrani. To je ujedno i zadnji korak pred ulazak u startup program i prilika da osvojite svoje prve "klijente". Startup program počinje u novoj godini, točnije 8.1.2018.

Nagradna igra

U povodu jubilarne generacije startupa SPARK želi nagraditi jednog od followera na Facebooku.  Bez obzira imate li ideju, želite li osnovati startup ili ne, možda već imate svoju tvrtku ili u nekoj tvrtki vodite tim ljudi - lean metodologija može pomoći, kako u poslu, tako i u privatnom životu. Upravo zato jednom od vas SPARK poklanja jednosatno individualno mentoriranje od strane ekipe iz Lean Startup Croatia. Imate priliku popričati s Filipom i Mirom i saznati kako u 24 sata stvoriti proizvod ili uslugu koju bi korisnik koristio i bio spreman platiti za nju. Individualno mentoriranje će se održati u ponedjeljak (11.12.) u poslijepodnevnim satima (u dogovoru s dobitnikom).

Sve što trebate je:

1. Lajkati SPARK Facebook stranicu
2. U komentaru objave označiti nekog za koga mislite da bi mogao pokrenuti svoj startup ili pridružiti se jednom od SPARK startupa.

Sretni dobitnik će biti izvučen nasumičnim odabirom 6.12.2017. i objavljen na Facebook stranici. Ne pakiraj kofere - SPARKuj se! #SPARKstartup #SPARKujse