FOTO  Innovation Hack: pobjednici

spark
Prelazimo ravno na bit i odmah vam ih otkrivamo:

1. nagrada 4500 KM - SeekandHit
2. nagrada 3000 KM - NightWatch
3. nagrada 1400 KM - DVC Solutions

Kakve proizvode bazirane na sportskim podacima su timovi razvili? Tim SeekandHit je izradio rješenje za stvaranje sadržaja u realnom vremenu za sportske događaje, što omogućuje brandovima da učinkovitije koriste sportske trenutke; NightWatch projekt je uveo element igre u klasičnu sportsku kladionicu, dok je DVC Solutions napravio platformu koja omogućava praćenje učinka većeg broja košarkaša iz različitih timova ili liga na jednom mjestu.

Sve je počelo u petak ujutro s pripremnim radionicama za hackathon, koje je do 17 sati držala ekipa iz Sportradara. Inače, Sportradar je suorganizator ovog natjecanja, zajedno sa SPARKom, a kao velika međunarodna korporacija zapošljava 1900 ljudi u 30 zemalja svijeta i posluje na jedinstvenom raskrižju sporta, medija i betting industrije. Hackathon je počeo točno u 17 sati, a deset timova je razvijalo svoje prijavljene ideje na ove izazove:

● Sportsko klađenje
● Gamifikacija sportskih podataka
● Sportski podaci budućnosti
● Sportsko novinarstvo

U 48 sati se svašta događalo - puno se radilo (neki su i zaspali za svojim radnim mjestima), mentori su davali korisne savjete, timovi su se međusobno družili, pili kavu Filicori (Binvest), vodu Ledu i energetske napitke Red Bull, a bilo je tu i puno hrane - od voća do junk fooda. Čak se i sat pomjerio unazad! Uslijedile su prezentacije svih rješenja napravljenih u ovih 48 sati, a zatim i proglašenje pobjednika. Tročlani žiri (Andrea Čordaš - SPARK, Stjepko Čordaš - NSoft, i Luka Pataky - Sportradar) jednoglasno je odabrao najbolje prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, tržištu i komercijalne održivosti.