Svakodnevica u kuhinji: Uz ove trikove kuhat ćete brže i jeftinije

kuhanje, trovanje, piletina, kuhinja, trikovi, kuhanje
No poznati šefovi kuhinja s godinama su naučili kako kuhati lakše i povoljnije te uštedjeti na dragocjenu vremenu, prenosi Tportal.hr.

Mali zalogaji

Suzanne Goin, glavna majstorica u slavnom restoranu A.O.C. u Los Angelesu kaže da je zgodno sačuvati takozvane zalogajčiće, "finger food", odnosno hranu koja se jede prstima pa je poslije podgrijati. Kada radite pizzete, bruschete ili slične zalogajčiće, spremite ih u hladnjak kada se ohlade i pojedite drugi dan. Dovoljno ih je podgrijati i uživati, a neki od njih pravilno spremljeni mogu potrajati i nekoliko dana.

Iskoristite namirnice do kraja

Glavna zvijezda restorana Dream Away Lodge, Amy Loveless, trudi se iskoristiti svaku namirnicu do kraja. Tako na mladom krumpiru uvijek ostavlja koru jer su još ukusniji nakon pečenja na taj način. Isti princip možete primijeniti i na drugom povrću, poput krastavaca za salatu ili s patlidžanima i mrkvom ako su domaći.

Štednja vremena kod pripreme

Kad radite brzinsko jelo, velike su šanse da ćete koristiti češnjak. Iako je idealan jer daje odličan okus mnogim jelima, treba ga očistiti i nasjeckati. Brooke Vosika, glavni kuhar u hotelu Bristol Lounge u Four Seasons Hotelu u Bostonu ima brzo rješenje u takvim prilikama. Češnjak i slične namirnice možete naribati pa ćete prije biti gotovi s pripremom. Stisnite ga rukom kako biste odstranili ljusku i tada su vam samo potrebne ruke i ribež.

Kada ste gladni, kuhajte jednostavno

Autorica knjige "Sunny's Kitchen: Easy Food for Real Life", Sunny Anderson, kaže da nikada ne odlazi u restorane kada je gladna jer će prije nešto pripremiti kod kuće. Postoje mnogobrojne namirnice koje možete vrlo brzo pripremiti. Tanji komad mesa ne mora se peći satima, a riba je gotova još brže. Dodajte tome tjesteninu ili rižu s malo salate i večera je gotova.