Što nikako ne smijete raditi prije odlaska u krevet?

valirijana, spavanje, uranak, spavanje, zdravlje, sreća, spavanje, zdravlje, štucanje, spavanje, san, spavanje, spavanje, zdravlje, ljudi, spavanje, neznanje, spavanje, san, stvari, spavanje san, snovi, buđenje, ustajanje, mobitel, spavanje, čaj, spavanje, višnja, kava, buđenje, Rano buđenje
Povremena nesanica i problemi sa spavanjem događaju se svima. No možda se uopće ne radi o ozbiljnom problemu, već o lošim navikama koje ometaju san. Provjerite što krivo radite i promijenite navike koje ometaju dobar san.
Nemojte pregledavati i odgovarati na email-ove prije spavanja

Iako većina ljudi vjerojatno ne može odoljeti da ne pregleda mailove, ova navika itekako može omesti miran san. Naime, neka istraživanja su otkrila kako izlaganje svjetlu kompjutora, tableta, smartphonea suzbija razinu melatonina što može poremetiti san i uzrokovati pretilost.

Ono što trebate učiniti jeste barem sat vremena prije spavanja ugasiti kompjutore i druge elektroničke uređaje.
Ne uskačite u vruću kupku tik prije odlaska u krevet

Istina je da vam topla kupka može pomoći da zaspete, ali ne ukoliko odmah iz vruće kupaonice uskočite u krevet. Naime, tjelesna temperatura pada noću, a počinje se spuštati dva sata prije spavanja. Vruća kupka pak suprotno tome podiže tjelesnu temperaturu.

Obratite vrijeme na dobar tajming. Ako se okupate tik prije odlaska u krevet, mogli biste se razbuditi. Svakako imajte na umu da u kupki uživate barem sat vremena prije spavanja kako biste tijelu dali dovoljno vremena da se rashladi.

tportal.hr