Odvratno je što se sve nalazi u namirnicama koje svakodnevno jedemo

sladoled, domaći sladoled, sladoled od borovnica, jelo, hrana

Bilo bi dobro da vam to postane rutina, jer može vas šokirati sastav onoga što jedete. Naime, neke uobičajene namirnice sadrže sasvim bizarne sastojke.

Govedina ili svinjetina u jogurtu

Mnoge vrste jogurta, osobito oni s manje masti, sadrže želatinu. Ona se obično sastoji od tetiva, ligamenata i kostiju svinja i krava, koji su prokuhani u vodi. Ovakva želatina je bogata kolagenom, pa se često može naći i u nekim poslasticama, piše Daily Mail.

Kosti u šećeru

Ukoliko šećer nema prirodnu bjelinu, neki proizvođači dodaju ‘pougljenjene' kosti životinja, nazivajući ih prirodnim ugljikom, kako bi dobili željenu boju.

Morski plodovi u bananama

Banane mogu biti prskane pesticidima koji sadrže supstance životinjskog porijekla, a najčešće u sebi imaju ljušture škampa i rakova.

Svinjska mast u pilećim batacima

Ako pročitate dobro deklaraciju, možete vidjeti da na skoro svakom pakiranju pilećih bataka piše da sadrže obrise svinjske masti. Ovo je važno za ljude različitih vjeroispovijesti, kao i za mnoge bolesnike koji imaju preciziran režim prehrane.

Bube u obojenim slatkišima

Skoro svi deserti koji su obojeni prirodnom crvenom bojom imaju u sebi sastojake životinjskog porijekla. Njaljepša crvena boja se dobiva kada se insekti prokuhaju s natrij karbonatom.

Dijelovi dabra u sladoledu

Neki sladoledi sadrže kastoreum, mirisnu izlučevinu žlijezde koja se nalazi iznad dabrovog analnog otvora. Najčešće se može ponaći u sastavu sladoleda od vanilije i maline.

Ljudske dlake u kruhu

Pojedine vrste kruha i tjestenine sadrže L-cistein kako bi im se produžio rok trajanja. L-cistein je aminokiselina koja se nalazi u ljudskom tijelu, a najlakše se izdvaja iz dlake kose.

Ose u smokvama

Ose se često hrane sokom mladih plodva smokvi, pa se zavuku u voćku i često tamo uginu. Gotovo je nemoguće primijetiti mrtve ose u smokvama, a postoji i tvrdnja da su one zdrave, jer sadrže proteine.

net.hr