Neće on(a) niđe. - Uspješne priče mladih koji grade BiH

Neće on(a) niđe. - Uspješne priče mladih koji grade BiH
Događaj je koncipiran kao motivirajući govor/osobna priča četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara. Njih četvero će ispričati svoju životnu priču - kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u BiH te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

Ovo su govornici:
Nevena Pandža, po struci magistrica nutricionizma, suosnivačica je Centra zdravih navika. Kroz svoj "Nutricioniziraj se" pokret, putem društvenih mreža, znanstveno-provjerene informacije prenosi na jednostavan, praktičan i lako primjenjiv način.
Senad Šantić je mladi serijski poduzetnik i trenutni CEO IT consulting kompanije ZenDev. Ima bachelor diplomu iz softverskog inženjerstva i master diplomu iz poduzetništva i poslovnog dizajna.
Sanjin Omerović je osnivač startupa Digiqal. Osvojio je drugo mjesto na svjetskom Red Bull takmičenju u Berlinu s idejom Unibot.
Maja Miljević je vlasnica brenda Zdrava Logika, čiji put od rodne Banjaluke do Mostara počinje s NSoftom, te kasnijim transferom u SPARK gdje postaje direktorica.

Događaj organiziraju Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivirati mlade da ostanu u BiH, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

Ukoliko smo vas uspjeli zainteresirati, svoje mjesto rezervirajte besplatno popunjevanjem kratke prijave na ovom linku, i onda, naravno, dođite u SPARK u četvrtak 21.02.2019. u 18 sati.