Najsmješnije priče o gubljenju kilograma

Prijateljice u dijeti

Moja prijateljica Kimberli rekla mi je kako je počela dijetu, jer je dobila nekoliko kilograma viška.

- Super! I ja bih na dijetu. Možemo zajedno, pa da podržavamo jedna drugu! Kad osjetim potrebu da sjednem u auto i odem po hamburger i pomfrit, tebe prvu zovem - rekla sam joj.

- Sjajno! Idem s tobom - rekla mi je Kimberli.

Blagi recepti

Mlađa sestra i ja stalno razmjenjujemo savjete i iskustva o dijetama. Jednom je došla kod mene sa kuharom u kom se nalaze dijetalni recepti. Onda mi je pokazala recept za piletinu, koju je ona spremala prethodno veče.

- Ali djeluje mi previše blago - rekoh joj kad sam vidjela sastojke.

- Pa jeste, ali ja tu dodam rendani sir i pavlaku, i ukus je mnogo bolji - rekla mi je sestra.

Suptilni savjet

Nisam primjetila da imam višak kilograma dok mi sin nije dao suptilan savjet jednog dana. Sjedila sam ispred frižidera, pokušavajući da ga očistim. Onda je moj mali sin ušao u kuhinju i pitao me:

- Mama, šta to radiš? Opet ručaš?

Skrivanje dokaza

Jedna žena koja je članica kluba ljudi koji drže dijetu, ispričala je svojim kolegama kako je preko vikenda napravila omiljenu tortu, i kako su članovi njene obitelji pojeli pola. Ona je onda iz frižidera izvadila tortu, pojela jedan komad, pa još jedan, pa još jedan... Dok nije ništa ostalo.

- Pa kako su reagirali kad su saznali da si prekršila pravila i pojela tortu? Jesu li bili razočarani? - pitala je jedna žena iz kluba.

- Ma ne, nisu ni saznali! Napravila sam još jednu tortu odmah, pola pojela a pola ubacila u frižider na mjesto gdje je stajala stara - rekla je žena.

Žena.rs