Pastelni tonovi šminke za tople dane

To su dva godišnja doba kada vrijede drukčija pravila u modnom svijetu, bilo da se radi o odjeći, frizuri ili možda šminki. Šminka je nezaobilazna, a tijekom toplih dana prevladavaju pastelni tonovi, stoga odaberite one koji vam najviše odgovaraju.

Proljeće i ljeto su stvoreni za široku paletu boja. Pastelne boje nude puno više opcija, pa prema tome postoji i nekoliko načina šminkanja. Sve obožavateljice klasičnog izgleda, uvijek se mogu odlučiti za sljedeći način šminkanja.

Odaberite puder laganije teksture i pažljivo ga razmažite preko lica tako da se ne vide grubi prijelazi između vrata i lica. Vodite računa da je boja pudera usklađena s vašom bojom kože. Nemojte izgledati umjetno.

Nakon što ste stavili puder krenite prema sjenilu. Kako su pastelne boje in, odlučite se za pastelnu nijansu ljubičaste boje. Svijetliju nijansu rasporedite uz korijen oka, a tamniju stavite na vanjski rub i malo uz rub trepavica.

Sanjiv pogled u pastelnim tonovima možete postići sjenilom boje breskve. Nakon što ste stavili puder uzmite sjenilo i prvo ga nanesite odmah ispod obrve te u unutarnji kut oka. S kistom zatim izjednčite i stvorite lagan i postepen prijelaz.

Kako bi stvorili taj uzajamni osjećaj povjerenja i sigurnosti uvijek se odlučite za pastelne tonove koji se mogu nositi danju i noću. Sve te nježne boje pomiješane s malo bijele stvaraju neopisivu čaroliju. Sjajilo nježne boje savršeno će se uklopiti.

Jednostavni izgled ide najbolje na osobama koje imaju prirodno tamnu put. Nakon pudera stavite sjenilo u neutralnoj boji koja najviše podsjeća na vašu boju kože. Sjenilo stavite tako da ide sve od obrva.

Koristite olovku za oči ili tuš u svijetlo plavoj boji, ružičastoj ili žutoj.

Olovku slobodno malo povucite iza linije oka, a kako bi priča o šminkanju bila gotova uzmite maskaru i nanesite ju na gornje i donje trepavice.

Izvor :savjetnica.com