Homemade maske za lice koje rješavaju svaki problem

maska, lice, ten, ulje, koža
Nestia

Kada ste se posljednji put razmazili i rezervirali večer za opušteno kupanje, sređivanje noktiju, masku za lice? 

Za nas je to savršen način za divnu i opuštajuću večer.

Njegovana koža lica je ono što svi uvijek primijete, a dobra vijest je da možete odlične maske pripremiti i u kuhinji.

1. Maska idealna kod problema s aknama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Med djeluje antibakterijski i prepun je antioksidanasa. To mu omogućuje da bude odličan za prevenciju akni i regeneraciju tkiva. Ono što vam treba za ovu masku je pola šalice meda, 3 čajne žlice soka od naranče i jedna čajna žlica morske soli. Ako vam smjesa nije dovoljno gusta, slobodno dodajte još malo meda. Masku stavite na suho i čisto lice i držite je 15 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

2. Maska za hiperpigmentaciju

Kada na određenim dijelovima naše kože dođe do prekomjerne proizvodnje melanina, rezultat je neujednačen ten. Kurkuma je prirodni sastojak koji dokazano smanjuje iritaciju kože i utiče na hiperpigmentaciju. Pomiješajte jednu čajnu kašičicu kurkume u prahu, jednu čajnu žlicu soka od limuna i kašičicu meda, zatim dodajte malo vode, toliko da se napravi smjesa koju možete lagano razmazati. Ostavite da djeluje oko 3 minute pre nego što isperete lice. Postupak bi trebalo ponoviti najmanje dva puta nedjeljno tijekom pet nedjelja i moći ćete vidjeti rezultate.

3. Maska za crvenilo 

Crvenilo kože lice zna biti naporan problem, ali imamo i za to rješenje. Treba vam maska s kokosovim uljem koja hidrira kožu, lavandom koja umiruje crvenilo i medom. Pomiješajte čajnu žlicu meda, čajnu žlicu kokosovog ulja, četvrtinu avokada (ali pazite da bude zreo), i 2 kapi ulja od lavande. Držite je desetak minuta, pa isperite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4. Maska za suhu kožu

Omega masne kiseline koje se nalaze u avokadu i maslinovom ulju pomažu da se popune pukotine koje se nalaze u ćelijama kože. Uz pomoć umirujućih sastojaka, kao što su jogurt ili med, vaša koža će biti nevjerojatno mekana i “puna”. Za ovu masku vam je potreban jedan avokado, 2 čajne žlice jogurta, i po jedna čajna žlica maslinovog ulja i meda. Ona je dosta ljepljiva pa pazite na dijelove lica blizu kose, i dobro isperite lice nakon nanošenja.

Uživajte u divnoj koži i razmazite se jer vi to zaslužujete!