Nail art: kako ukrasiti nokte?

Uređenje noktiju je jedan od načina na koji možemo svijetu poslati poruku o sebi - o svojim (higijenskim) navikama, sklonostima i svojoj osobnosti.

Ponekad klasična manikura može biti dosadna i nimalo inspirativna. Zato vam donosimo nekoliko prijedloga kako urediti i oslikati nokte za svježi i kreativni pogled na nail art.

Drugačija francuska manikura

Vrijeme je za promjenu standardnog Frencha. Kod ovog looka možete zadržati blijedoružičastu boju koja se nanosi na većinu nokta, no umjesto bijelih vrhova, odlučite se na neku drugu boju.

Kako savršeno nalakirati nokte?

Neka to bude zelena za veću dozu energije, tirkizna za prisjećanje na ljeto, tamno plava za noćni izlazak ili crvena za nadolazeće božićne blagdane.

Štambilji

Ukrašavanje noktiju uz pomoć štambilja je vrlo jednostavno. Njih možete naći u većini drogerija i nisu skupi. Nokte lakirate u kojoj god boji želite, a za iscrtavanje šablona koristite kontrastnu boju.

Štambilji dolaze s udubljenim šablonama na koje nanesete kontrastni lak, preslikate ga na štambilj te sliku sa štambilja otisnete na nokte. Jednostavno i gotovo u roku keks!

Jedino o čemu morate voditi računa jest da šablone i štambilj očistite sredstvom za uklanjanje laka nakon svakog pojedinog oslikavanja nokta.

Dodajte sjaj

Mnoge kozmetičke kuće u svojoj liniji lakova za nokte također nude šljokice i slični ukrasni materijal. Malene blještave zvjezdice, cvjetići, smajlići i razni oblici učinit će vaše nokte drugačijim. Njih možete nanijeti čak i na bezbojni lak.

Savjet: ako se odlučite za nešto veći ukras, nanesite ga na samo jedan nokat.

Oblici i ukrasi

Na nokte nanesite lak koje god boje želite, a zatim na svakom noktu ostavite točkicu druge boje. Štapićem za ražnjiće ili čačkalicom iz te točkice iscrtajte željeni oblik: cvjetić, listić, srce, slovo... Izbor je vaš. Ako vam ne odgovara korištenje ovakvog "drvenog alata", onda oblike iscrtavajte tip painterom - lakom s tankim kistićem.

>>Glamurozni ljetni trendovi za nokte

K. Horvat / ordinacija.hr