Make up zbog kojeg djelujete starije

šminkanje

1. Neuredan make up

 Mnoge žene nemaju naviku popravljati make up tijekom dana. No, razmazana maskara i olovka za oči, ili puder koji se nazire samo u tragovima, gora su opcija nego da uopće ne nosite make up. Imajte sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli održavati kroz cijeli dan.

2. Puder u prahu 

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu rezultirati diskoloracijom tena te naglašavanjem proširenih pora. Puder u prahu obavezno nanosite velikom četkicom, a radije se odlučite za puder u kamenu ili lagano svjetlucavi puder koji će vam oživiti i istaknuti lice.

3. Highlighteri

Imate li ten sklon nepravilnostima, trebali biste izbjegavati highlightere i svjetlucave pudere koji će samo dodatno naglasiti mane. Želite li prirodno svjež, odmoran i njegovan izgled, make up rutinu završavajte nanošenjem hidratizirajuće maglice.

4. Pretamni ruževi

 Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi u sekundi vizualno smanje usne i ostavljaju dojam hladnoće i odbojnosti. Birajte boje, nije uopće bitno koje! Bitno je samo da vam pristaju i da doista plijene pozornost.

5. Neprirodne obrve

Sve obrve koje su pretamne ili pretjerano naglašene izgledaju neprirodno i privlače lošu pažnju. Uvijek koristite olovku ili puder nijansu svjetliju od vaše prirodne boje obrva kako biste ih naglasili i definirali im oblik. Obrve bivam trebale zaokruživati lice i nipošto ne bi trebale biti u prvom planu.

6. Sjenila sa sjajnim pigmentima

Sjenila koja sadrže puno sjaja i glittera naglasit će sitne bore i postarati vaše oči. Radije koristite mat sjenila koja će lijepo definirati konture oka, a ako baš volite sjajna sjenila, nanesite ih minimalno na unutarnji kut kapka i lagano prema samoj sredini.

Izvor: cosmpolitan.hr