Mlada broćanka Marija-Zorka predstavlja svoju "Tišinu", osam godina nakon prvijenca "Želje jednog djeteta"

marija zorka vasilj, književnost, Međugorje, Hercegovina

U Međugorju će se 18. travnja 2022. godine u 19h u Dvorani Ivana Pavla II. (Žuta dvorana) održati promocija zbirke pjesama “Tišina” pod nakladom Ogranka matice hrvatske u Čitluku, čija je autorica mlada broćanka Marija-Zorka Vasilj.

Kao mladi pjesnik, ova djevojka u knjizi piše o odnosu s velikim Bogom, prijateljstvu, ljubavi, borbama s kojima se čovjek susreće kroz život, rastancima, nedostajanjima.

Uz sedamdeset i pet pjesama autorice u knjizi se mogu pronaći ilustracije mlade i kreativne umjetnice Zdravke Džajić, uvodna riječ Ane Zubac, koja je lektorica i urednica same knjige te recenzija Jelene Živko, velike ljubiteljice pisane riječi. Na samoj poleđini knjige mogu se pročitati kratki osvrti na knjigu, koje potpisuju fra Nikola Jurišić, David Pušić, Barbara Raguž i Ivana Milićević.

Ovo je druga zbirka pjesama Marije-Zorke Vasilj. Podsjećamo kako 2014. godine izlazi njen pjesnički prvijenac “Želje jednog djeteta”, a da za nju riječ ima veliku snagu i utjecaj, govori i to kako stoji zajedno s još šest kolegica iza knjige “Krijesnice”, koja nastoji rušiti predrasude o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Mlada broćanka sigurno će imati dosta toga za poručiti na promociji na Uskrsni ponedjeljak. Uz nju će o zbirci govoriti Jelena Živko i fra Goran Azinović. Promociju će voditi Zdravka Šego, a poeziju će čitati Irena Prga. Sve će pjesmom uveličati fra Marin Karačić.