5 kućnih 'izbjeljivača' koji brišu žuti sloj s noktiju

5 kućnih 'izbjeljivača' koji brišu žuti sloj s noktiju
Prečesto lakiranje noktiju posebno tamnim lakovima može promijeniti boju nokta. Gornji sloj brzo će dobiti žuti sloj i ukoliko prije lakiranja zaboravljate staviti podlogu poput zaštitnog ili prozirnog laka.

Kako bi noktima vratili stari sjaj donosimo vam nekoliko super kućnih rješenja za ovaj mrski beauty problem.

1. Sok od limuna

Razrežite limun na pola i utrljajte ga direktno na nokat. Sok limuna ostavite da djeluje pet minuta i tek potom ga isperite. Ruke i nokte namažite hranjivom kremom.

2. Soda bikarbona

U jušnu žlicu sode bikarbone ukapajte malo vode i napravite pastu. Tako pripremljenu pastu četkicom za zube utrljajte u nokat. Potom je ostavite da djeluje oko 5 minuta.

3. Pasta za izbjeljivanje zubi

Isti postupak možete napraviti i s pastom za izbjeljivanje zubi. Čistom zubnom četkicom utrljajte pastu na nokat pa ga nakon tog mini beauty tretmana isperite mlakom vodom i posušite lagano polirajući pamučnim ručnikom.

4. Ocat

Bijeli ocat izvrsno će poslužiti u mnogo svrha u kućanstvu, a učinkovit je i kod ovog estetskog problema. Nekoliko kapi octa stavite na pamuk i utrljajte na nokat kako biste uklonili žuti sloj.

5. Eterično ulje limuna

I eterično ulje limuna jednako učinkovito može ukloniti neestetski žuti sloj s noktiju. Nekoliko kapi ukapajte u zdjelu s vodom. U tako pripremljenoj vodi namačite nokte kako biste im vratili stari sjaj.

Izvor: zadovoljna.hr