Zašto nećemo objaviti Giljin video

Marinko Gilja, snimka, video, vijesti
Screenshot

Brojni su razlozi zašto Hercegovina.info, unatoč brojnim inputima u inbox, mail i privatne inbokse urednika i vlasnika, i svakog novinara ponaosob neće objaviti video u kojem se spominje direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja.

Naš portal direktora prati u kontekstu njegova rada, gdje smo ga više puta prozivali, prijavljivali ombudsmenu, istraživali mu javne nabave i sve ostalo što radi. To ćemo nastaviti i dalje. 

U tuđe krevete ne virimo, nije pristojno, ni korisno. Ako ikad odlučimo viriti, prije Gilje našlo bi se barem desetak zvučnijih imena, kako trenutačno, tako i u prošlosti, koja nisu odolijevala ženskim čarima, pa čak ni damama sa 'estrade'. Bilo je visokih hrvatskih dužnosnika koji su svoje izvanbračne radosti sakrivali nacionalnom problematikom, ima ih je koje su supruge premlaćivale. Ima od Gilje, koji je civilno i vjerski slobodan, gorih. Mnogo gorih.  

Žalosno je zapravo kako je obična obiteljska svađa dospjela u hercegovačku javnost samo zato što je jedan od aktera direktor, te se na stub srama prikovala osoba koja je ipak majka troje djece. Oni koji su pustili snimak u javnost, s ciljem da dodatno naruše ugled majke, i zadovolje vlastititi povrijeđeni ego, učinili su to premda je glavni akter snimka njihovo malodobno dijete, koje u sitnim noćnim satima upada u stan majke, u nazočnosti oca i strica. 

Treba dodati da se na navedenom snimku ne radi o trenutku kada najstarija kćerka razotkriva aferu majke, kako se imputira snimkom, već u trenutku kad je majka već davno otišla, a brak se raspao. Snimka upada u stan dogodila se 4.8.2020., pola godine nakon što je zajednički život bivših supružnika prestao.

Ono što je ovdje nadasve očigledno je, da roditelji nisu u stanju odvojiti svoj odnos i bračni brodolom od djece, te otac uključuje dijete na najgori mogući način. Strašne su riječi koje maloljetna kćerka izgovara majci koja je kriva toliko što ima novog partnera. Strašno je da će taj snimak moći gledati i drugo dvoje djece, od kojih najmanje jedno i dalje iskazuje potrebu da vidi majku. 

Strašno je da na ovo sve šuti i Centar za socijalni rad. O svemu smo u tom kontekstu već pisali, s ciljem da kažemo djeca razvedenih roditelja nisu razvedena od oca i majke. Ako imaju želju, nitko im ne može uskratiti pravo da viđaju roditelje.

Gilju nismo spominjali, premda smo i tada znali gdje je tko u trenutku nasrtaja na stan. Ne pišemo beskorisne i naslađivačke članke. Nismo ipak zli.

Zbog ovog slučaja u tijeku je i proces na sudu u Širokom Brijegu, o čemu smo ranije pisali.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.