Zdrave ideje za doručak: Isprobaj osvježavajuće ljetne recepte!

doručak, voće i povrće, 7 razloga, srce, tijelo, doručak, ljeto, recept, doručak, debljanje, doručak, najgora vrsta doručka, izbjegavanje, doručak, greške, djeca rast, istraživanje, doručak, ocjene, namirnice, najgori doručak

Probaj neke od ovih brzih i ukusnih ljetnih prijedloga:

Lagani chia puding

Puding od chia sjemenki možeš držati u hladnjaku do nekoliko dana, a kad poželiš osvježavajući doručak - jednostavno dodaj komadiće svježeg voća i uživaj!

Sastojci:

- 2 žlice chia sjemenki
- pola šalice bademovog mlijeka (bez šećera)
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1/4 žlice cimeta
- 1 prstohvat himalajske soli

U zdjelu stavi chia sve sastojke te pusti da odstoje oko pola sata. Smjesu povremeno miješaj, a kad dobiješ gustu smjesu možeš ju pripremiti za jelo ili spremiti u hladnjak.

Ljetni musli

Svježe pripravljen musli praktičan je ljetni doručak koji svatko može pripremiti po vlastitom ukusu.

Sastojci:

- 1/3 šalice zobenih pahuljica
- 1 žlica chia sjemenki
- 2-3 žlice mlijeka ili vode
- pola šalice zaleđenih borovnica
- šalica grčkog jogurta

U maloj zdjeli izmiješaj zobene pahuljice, chia sjemenke i vodu ili mlijeko. Smjesu pusti da odstoji u hladnjaku (idealno bi bilo musli napraviti navečer, pa držati u hladnjaku do jutra), a prije serviranja na musli dodaj borovnice i jogurt.

Parfe od jogurta

Ovaj odličan parfe vrlo je jednostavan, a izgleda poput pravog umjetničkog djela. Sve što trebaš napraviti je slagati slojeve jogurta i voća!

Osvježavajući smoothie

Popularan napitak jedan je od najlakših i najboljih doručaka. Odaberi omiljeno voće i povrće, dodaj led i malo mlijeka te uživaj u bogatstvu okusa i nutrijenata!

Jutarnja salata

Neobična kombinacija voća i povrća odlična je za sve ljubitelje salata. Pomiješaj šalicu lubenice isjeckane na kockice i 1/4 šalice narezanog, oguljenog krastavca, dodaj malo soka limete, 1/4 šalice feta sira i narezane mente.

index.hr