Obojeno svjetlo koje liječi

LED terapija, LED diode , svjetlost, svojstava svjetlosti, svjetlosna terapija
Svaka od boja djeluje drugačije - ljubičasta ima antimikroban učinak te uništava bakterije koje uzrokuju prištiće, protuupalna zelena liječi rozaceu, narančasta posvjetljuje kožu, crvena stimulira kolagen, a plava ublažava iritacije

Može li sjedenje pod obojenim svjetlom doista transformirati kožu?

Oni koji su isprobali LED terapiju tvrde da obojena svjetlost eliminira akne, smiruje rozaceu i ekcem, prevenira bore i poboljšava cijeljenje kože. A za razliku od lasera, LED fotodinamska terapija je potpuno bezbolna.
Diode koje emitiraju svjetlo izašle su iz NASA-inih laboratorija, a njihovo ljekovito djelovanje na kožu otkriveno je kada su znanstvenici uočili da stanice izložene tom svjetlu rastu čak 150 do 200 posto brže no stanice izložene običnom svjetlu.

LED diode emitiraju svjetlost određene valne duljine, a svaka od boja djeluje drugačije - ljubičasta ima antimikroban učinak te uništava bakterije koje uzrokuju prištiće, protuupalna zelena liječi rozaceu, narančasta posvjetljuje kožu, crvena stimulira kolagen, a plava ublažava iritacije.
Duboko penetrirajuća svjetlosna terapija izvodi se u ordinacijama, kozmetičkim salonima, a u ponudi su i uređaji za kućnu uporabu.