Pilot Boeinga snimo čudnu svjetlost 'Dolje je trebao biti samo ocean

pilot
pilot
. Riječ je o misterioznoj narančastoj i crvenoj svjetlosti koja je blještala s površine Tihog oceana, južno od ruskog poluotoka Kamčatke, piše jutarnji list.

Objašnjenja za ovu krajnje zapanjujuću pojavu zasad nema, ali uz hrpu teorija zavjere, najčešće se spominje mogućnost erupcije golemog podmorskog vulkana.

Nizozemski pilot JPC van Heijst kaže da su na prizor naišli nekih pet sati nakon polijetanja, pola puta do Anchoragea. Prvo su uočili nešto nalik munji, a 20-ak minuta kasnije sve je počelo svijetliti crveno i narančasto.

Vrijeme je za let bilo idealno, nikakvih oluja, bez previše oblaka pa munja nije mogla biti posljedica oluje.

JPC je ostao nemalo šokiran jer samom sebi nije mogao objasniti što se to pojavilo dolje. 'Bila je to jedna od najjezivijih stvari koje sam vidio u svojoj karijeri pilota', rekao je.

Kako smo se približavali svjetlosti, tako je počela osvjetljivati oblake i cijeli nebeski svod nad nama. Ispod nas je bilo nešto zastrašujuće narančaste boje, makar je riječ o području gdje ne bi trebalo biti ničega osim vode', dodao je Nizozemac, napominjući da je nakon toga zaključio da je jedino logično objašnjenje vulkanska erupcija.

No, u takvoj bi situaciji očekivao vulkanski pepeo, zbog čega ga je uhvatila i nervoza, no od pepela nije bilo ni traga.

Sve smo prijavili kontroli leta i pokrenuta je istraga. Nadam se samo, ako je tamo slučajno izronio nekakav novi otok, da će ga nazvati po meni jer sam ga ipak ja otkrio', našalio se još pilot.