Neznanki poklonio jetru, odlučili se vjenčati, ali onda su pred oltarom počele padati suze | Hercegovina.Info

Neznanki poklonio jetru, odlučili se vjenčati, ali onda su pred oltarom počele padati suze

Neznanki poklonio jetru, odlučili se vjenčati, ali onda su pred oltarom počele padati suze
...nije mogao ni slutiti kako će mu ta odluka promijeniti život i u kojem će ga pravcu odvesti.

Bivši američki marinac u trenutku kada se odlučio spasiti život nepoznatoj osobi nije računao na to da će mu ta osoba jednog dana postati supruga, piše BBC.

Ljubavna priča počela je u travnju 2014. kada je Dempsey na pauzi slučajno čuo od kolege, bratića Heather Krueger, sve o njezinom slučaju.

Heather je ušla u četvrtu fazu bolesti jetre. S bolešću se borila dvije godine, a liječnici su joj rekli da ima male šanse preživjeti iduća dva mjeseca ukoliko ne nađe donora.

Njena obitelj se borila kako bi pronašla donora, što je naročito teško u SAD-u, gdje gotovo 120.000 ljudi godinama čeka jetru.

Ni trenutka nije razmišljao

"Kada sam sve to čuo, zaključio sam kako bih, da sam ja u toj situaciji, također želio da mi netko pomogne", rekao je Christopher koji je potom pristao na nekoliko testiranja, kako bi se odredilo može li biti donor jetre Heather.

Rezultati su bili pozitivni. Heatherin bratić dao mu je broj telefona i Chris ju je nazvao.

Nakon što je testiranje pokazalo kako im se krvne komponente slažu, operacija je zakazana za veljaču 2015. godine, a njih dvoje su do operacije proveli dosta vremena zajedno, družeći se.

Oboje su podvrgnuti operacijskim zahvatima koji su trajali preko 8 sati. Dampseyu je uklonjeno 55 posto jetre i presađeno Heather. Oporavak je trajao puna dva mjeseca.

Za to vrijeme, oboje su bili nervozni i preplašeni, ali su se u isto vrijeme počeli i sviđati jedno drugome.

‘Nikad ne znate što život nosi'

Zaprosio ju je u kočiji, dok su razgledavali Chichago. Heather je pristala i rekla: "Nikada ne znate što vas u životu čeka. Da mi je netko prije samo godinu dana rekao što me čeka, ne bih mu vjerovala".

Osam mjeseci nakon uspješne transplantacije, Dempsey je zaprosio Heather, vjenčali su se i danas vode sretni i zdravi život.

Na vjenčanju im je kum bio Heatherin bratić, koji ih je nehotice spojio.

"Ni u najluđim snovima ne bih pomislio da ću se vjenčati s potpunom strankinjom kojoj sam odlučio spasiti život", rekao je on.

Net.hr