Namirnice koje brišu godine s lica i čuvaju kožu

02.07.2016

Ako se želite pomladiti ili sačuvati kvalitetu kože na licu, iskoristite čudesne prirodne moći voća i povrća. Neke su kreme možda dobre za kožu, no zašto ne biste jednostavno jeli ono što će očuvati prirodnu ljepotu, a izbjegavali ono što vas postaruje.

Dobro voće i povrće:

1. Rajčice

Likopen u rajčicama može poboljšati ten, a vitamin C može ukloniti mrlje na licu. Taj moćni antioksidans pomaže pri uklanjanju štete na koži te je također dobar za smanjenje bora.

2. Krastavci

Stavite kriške krastavca na oči kako biste smanjili otečenost kapaka, no ako želite sjajnu kožu bez mrlji, jednostavno dodajte to povrće u svoju prehranu. Silicij u krastavcima pojačava proizvodnju kolagena što će vam smanjiti bore. Nemojte guliti krastavce ako želite postići najbolji učinak.

3. Mrkve

Beta karoten u mrkvi dobar je za održavanje kvalitete kože. Mrkva će koži također dati onaj ljetni sjaj. Samo jedna šalica mrkava dnevno dat će koži ugodnu boju bez izlaganja suncu.

4. Limuni

Ako iscijedite malo limuna u vodu i to popijete svaki dan, to će pomoći jetri koje čisti tijelo od nepoželjnih tvari. Nemojte ni zaboraviti piti puno vode jer je to jedna od ključnih stvari za održavanje mladolika izgleda.

5. Sirovo povrće

Povrće poput rajčica, brokule i špinata bolje je termički obrađeno nego sirovo, no većina voća i povrća ima najveći učinak na kvalitetu kožu, probavu i krvotok sirova. Ako više volite kuhano povrće, dovoljno ga je lagano popariti.

Ispunite si prehranu orašastim voćem, povrćem, ljutim papričicama te voćem poput brusnica.

Izvor: tportal.hr

Tagovi: koža lice namirnice
loading...