3 znaka da jedete premalo ugljikohidrata

ugljikohidrati, znakovi, tijelo, ugljikohidrati, znakovi

I kad kažemo da je to pogrešno, bitno je da znate razlikovati dobre od loših ugljikohidrata te da je najvažnije samo to da ne pretjerujete s njihovom konzumacijom, no oni su nam itekako potrebni za normalno funkcioniranje organizma pa ih nipošto ne biste smjeli u potpunosti izbacivati s tanjura.

Danas vam otkrivamo 3 jasna znaka da trebate jesti više ugljikohidrata:

1. Loše ste volje

Stalno ste pod stresom, razdražljivi i osjećate se izmoreno. To može biti jedan od načina kako vam tijelo poručuje da žudi za ugljikohidratima. Razlog tome jest činjenica kako su ugljikohidrati neophodni u proizvodnji serotonina, hormona sreće.

2. Koncentracija vam je loša

I tijelu i mozgu su potrebni ugljikohidrati kako bi dobro funkcionirali. Šećer koji nastaje pri razgradnji ugljikohidrata u organizmu važan je izvor energije za vaš mozak. Drugim riječima, ako nema dovoljno ugljikohidrata, slabe mentalne funkcije poput koncentracije.

3. Nemate kondicije

Kada ste aktivni, no ne konzumirate dovoljno ugljikohidrata, nije neuobičajeno da dolazi do pada fizičke spreme. Kada tjelesno aktivna osoba ne unosi dovoljno ugljikohidrata, tijelo ne može iskoristiti bjelančevine za razvoj i oporavak mišića. Ugljikohidrati su tijelu potrebni kako bi adekvatno iskoristilo bjelančevine, a u protivnom ih unosimo uzalud. Dakle, ne izbjegavajte ih, kako biste imali dovoljno energije.

Izvor: index.hr