LEAPIn konferencija u Mostaru

Mostar, konferencija

... organizacijski tim je odlučio pružiti jednodnevno iskustvo gradovima iz drugih država, te je ove godine za Bosnu i Hercegovinu po drugi put za redom grad Mostar dobio svoju konferenciju LEAPIn.

Konferencija se održava u petak, 20. travnja u Intera tehnološkom parku Mostar, s početkom u 10 sati.

Za sudjelovanje na konferenciji je već pristiglo oko 200 prijava mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji su zainteresovani za sticanje novih saznanja i trendova o glavnoj temi "Znanje i vještine relevantne za tržište rada".

LEAPIn Mostar obezbijedio je relevantne predavače i govornike, koji će podijeliti svoja znanja i iskustva kroz predavanja, radionice i diskusije u cilju približavanja važnosti nadograđivanja formalnog obrazovanja kroz neformalno obrazovanje, sticanje iskustva, vještina i kompetencija. Sudionici konferencije će po uspješnom završetku iste dobiti LEAPIn sertikikat.

Teme: • Aktivizam mladih u nevladinom sektoru - siguran korak do zaposlenja • Vannastavne aktivnosti i neformalna edukacija kao sastavni dio obrazovanja • Lični razvoj/uspjeh/mogućnosti • Radionica „POSOLOVKA" • Motivacija na autentičan način • Unutrašnja motivacija - smjernica za TVOJ profesionalni angažman


Govornici po redu agende:

Ivo Čarapina predsjedavajući Vijeća Mladih Grada Mostara i mentor na Akademiji za mlade lidere u civilnom društvu

Valentina Mindoljević direktorica UWC Mostar

Aleksandra Savić nezavisni motivacioni trener, aktivista, predavač na Akademiji za mlade lidere Sarajevo

Tomislav Cvitanušić motivacijski govornik

Josipa Terzić Rezić CEO Apriori BH - agencija za profesionalno usavršavanje