MOSTARSKI TALENTI Mladi glazbenici osvojili 22 nagrade u konkurenciji od 700 umjetnika

Glazbena škola Mostar
Hercegovina.info

Glazbena škola Ivana pl. Zajca Mostar na XXVI. Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanog u Sarajevu od 15. do 19. travnja postigla je odlične rezultate i još jednom istaknula talent naših mladih. Učenici i mladi gazbenici su u konkurenciji od 700 sudionika osvojili čak dvije specijalne nagrade, devet prvih, sedam drugih i četiri treće nagrade. Sve ovo, kaže nam Monija Jarak Mikulić, ravnateljica ove škole, znači uistinu mnogo, kako za same dobitnike, tako i za cijelu umjetnost u našem gradu.

„Našu školu je predstavljalo 22 učenika i to: sedam učenika klavir, jedan učenik violončelo, tri učenika violina, tri učenika solo pjevanje i osam učenika solfeggio. Ponosna sam na naše hvale vrijedne učenike koji su na natjecanju pokazali iznimno znanje i ljubav prema glazbi, te ostvarili odlične rezultate“, rekla je Jarak Mikulić za Hercegovina.info.

Glazbena škola Mostar

U 1. kategoriji disciplina klavir sudjelovali su Nika Ćorić u klasi nastavnice Dubravke Zelenika-Miličević te Marija Skender u klasi nastavnice Marijane Pavlović, a obje su osvojile prvu nagradu. U istoj kategoriji se pokazala i Dora Prskalo, koja je pod mentorstvom nastavnice Nelice Čuljak osvojila drugu nagradu.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti na čelu javne ustanove, kao što je naša škola u kojoj nastavnici profesionalno i znalački prenose svoja znanja i iskustva. Čestitam svim nastavnicima i učenicima koji nastupima i natjecanjima predstavljaju našu školu i grad Mostar te na najljepši način prikazuju umjetnost“, istaknula je Jarak Mikulić.

U drugoj kategoriji disciplina klavir sudjelovali su Rita Barbarić u klasi Nelice Čuljak, osvojivši drugo mjesto, Ana Bevanda u klasi Ane Kožul, koja je također osvojila drugu nagradu, kao i Leona Žilić u klasi Dubravke Zelenika-Miličević, a onda i Nikolina Jukić u klasi Nelice Čuljak koja je osvojila treću nagradu.

U predkategoriji disciplina violina sudjelovala je Ema Carabet u klasi Renate Prizmić Linarić, a dobila je prvu nagradu. U trećoj kategoriji disciplina violina talent je pokazala Tamara Aničić u klasi Renate Prizmić Linarić te je zaslužila specijalnu nagradu.

U petoj kategoriji disciplina violina sudjelovao je Filip Aničić u klasi Renate Prizmić Linarić, gdje je osvojio prvu nagradu, a u trećoj kategoriji disciplina violončelo sudjelovao je Jan Prusac u klasi Nejle Komar, koji je dobio još jednu specijalnu nagradu.

Glazbena škola Mostar

U prvoj kategoriji disciplina solo pjevanje istaknula se sjajna Gabi Rotim u klasi nastavnice Marije Bevande, a sve uz glasovnu pratnju iskusne Silvije Vukojević, gdje su osvojile drugu nagradu.

U drugoj kategoriji disciplina solo pjevanje sudjelovala je Sara Krtalić u klasi Hrvoja Merdže, a sve uz pratnju nastavnice Nelice Čuljak, gdje su se vratili s prvom nagradom. S istom postavkom, ali drugim glavnim vokalom, u Mostar je došla i treća nagrada, a sve uz glas Leone Böhm.

U trećoj kategoriji disciplina solfeggio sudjelovale su Ana Vrljić i Leona Jegdić u klasi Ivane Filipović, a vratile su se s prvom nagradom, dok su Sara Penavić i Klara Glibić uz ovu nastavnicu osvojile drugu nagradu. Treće mjesto zaslužile su Klara Grbešić i Emanuela Šakota.

U četvrtoj kategoriji disciplina solfeggio sudjelovala je Doria Vrdoljak u klasi Marije Vrančić, gdje je osvojila prvu nagradu, a u petoj kategoriji disciplina solfeggio predstavila se Nika Matijević u klasi Marije Vrančić, koja je također kući vratila prvu nagradu.

Nagrade su nam vrijedna priznanja za uspješan rad i poticaj za sve izazove koji nas čekaju. Velika zahvala i organizatorima ovog hvale vrijedna natjecanja“, zaključila je Jarak Mikulić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.