14 loših tehnoloških navika koje bi trebali napustiti u 2014.

28.12.2013

Društvo smo ovisno o svojim uređajima. U Forbesu su sastavili listu novogodišnjih odluka za 2014. Ispod je 14 loših tehnoloških navika kojih se novinari Forbesa namjeravaju riješiti (Poželimo im sreću).

1. Prestat ću provjeravati svoj e-mail prije odlaska na spavanje, neposredno nakon što se probudim i uopće u krevetu.

2. Isključit ću e-mail obavijesti. Ne moram svaki put otvarati e-mail kada ga primim.

3. Neću koristiti svoj iPhone ili Android telefon kao socijalno pomagalo koje će mi zamijeniti bliski kontakt s ljudima.

4. Više ću razgovarati, a manje tipkati.

5. Ako osoba ne odgovori na moj e-mail, neću joj ostavljati glasovnu poruku, jer tome služe tekstualne poruke.

6. Svoj smartphone neću koristiti na sljedećim mjestima: teretana, lift, križanje, blagajna, vozačko sjedalo, toalet.

7. Neću koristiti "hashtag" oznake izvan Twittera, a kada to učinim, bit će to isključivo zbog tema koje su u trendu (reći ću ne #stoppisanjuglupihhashtagova)

8. Ograničit ću svoje postove na Instagramu na jednu fotografiju po događaju/okolnostima.

9. Neću provjeravati Facebook više od tri puta dnevno.

10. Neću "googlati" činjenice, datume, imena glumaca niti bilo što tome slično dok se nalazim u društvu s drugim ljudima.

11. Neću ljudima pokazivati aktualne "meme" na način da im guram svoj smartphone pod nos. Zato služe e-mailovi i tekstualne poruke.

12. Isključit ću sinkronizaciju svoih Facebook, Twitter i Instagram računa jer ljudi ne žele gledati iste postove na tri različite platforme.

13. Izbrisat ću dovoljno e-mailova kako bi gomilu Gmail poruka držao ispod peteroznamenkastog broja - vidjeti 10.000 nepročitanih e-mailova jednostavno nas razoružava.

14. Na kraju, autor članka Steven Bertoni navodi da će prestati pisati klikabilne web priče u obliku top 10 ili top 14. No, budući da još nije Nova godina, ovdje ćemo i mi to sebi dopustiti.

izvor: sb|Forbes, net.hr

Tagovi: facebook tehnika
loading...