FOTO  Savez izviđača grada Zenice: U sklopu projekta SAVRŠEN SVIJET na Kozari svečano zatvoren interetnički zimski kamp

izviđači
Na ovoj aktivnosti se okupilo 80 izviđača iz Saveza izviđača grada Zenica i Odreda izviđača „ Dr Mladen Stojanović „ iz Prijedora. Projekat „ SAVRŠEN SVIJET" je nastavak prethodna četiri projekta koje je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Rad izviđačke organizacije su prepoznali i podržali grad Prijedor i grad Zenica.

Tijekom petodnevnog kampa su održane brojne radionice na kojima su izviđači učili o nenasilnom rješavanju konfliktnih sukoba, reciklaži i ekologiji, prihvatanju invalidnih osoba,izviđačke vještine, osnove plesa, zdravim životnim navikama na koje ih je tijekom boravka upućivao Siniša Ristić, redoviti profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Foči, specijalista radiologije.

Najvažniji dio zimskog kampa je druženje koje je provedeno kroz zajedničke disko večeri, proslave rođendana Ernest Badnjević,Bojan Đaković,Amina Sinanović, Adnan Badnjević i slavljenje zaruka naših moderatora Emina Omerbašić iAmir Ibrahimagić. Sudionici zimske čarolije u okviru „SAVRŠENOG SVIJETA" su prezadovoljni napustili Kozaru .