Samo u BiH: Inspektori kaznili pekaru sa 4.000 KM zbog nevjerojatnog razloga

kruh, brašno, cijene, Hercegovina, kruh, dani kruha, kruh, dani kruha, kruh, Hercegovina, akcija, brašno, cijena, BIH, kruh, mitovi, kruh, debljanje, kruh, debljanje, istraživanje, kruh, stari kruh, hrskav kruh, kruh, mlijeko, cijene, kruh, bijeli kruh, promjene, jelo, zdravlje, kruh, izbjegavati, razlozi, hrana, kupovina, ušteda, kruh, Rusija, tehnologija, kruh, zabluda, debljanje, debljina, katica kiš, kruh, kruh, zdravlje, kruh, svježina, recept, meso, kruh, kazna, pekara, kruh, stari kruh, poskupljenje, poskupljenje, kruh
...kazna od 3.000 KM do 15.000 KM za trgovca kao pravno lice i od 1.000 KM do 5.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu.
Inspektori kaznili pekaru sa 4.000 KM zbog nevjerojatnog razloga

Koliko su propisi destumilativni za gospodarstvo i poduzetnike pokazuje da je inspektor kaznio pekaru u Kotor Varoši sa 4.000 KM jer nisu imali Knjigu žalbi, prenosi Indikator.ba

Riječ je pekari u vlasništvu poduzeća "Krajina klas" Banja Luka, izvijestio je blic.rs. Vlasnik "Krajina klasa" Saša Trivić, koji je ogorčen, kaže da je općinski inspektor došao sa namjerom da "nešto nađe".

- Imali smo Knjigu utisaka, a ne Knjigu žalbi i zbog toga smo oglobljeni sa 4.000 maraka - objašnjava Trivić.

Dodaje da je ova pekara prethodno tražila od općine ovjeru Knjige žalbe, a da je općiina u međuvremenu poslala inspekciju.

- Osim toga, u svom pozamašnom radnom vijeku nisam čuo da su inspektori čitali nečiju knjigu žalbi i da su poduzeli nešto na osnovu toga - ističe Trivić i dodaje da je kaznu platio.
U Inspektoratu Republike Srpske kažu da su Zakonom o zaštiti potrošača svi gospodarski subjekti koji obavljaju delatnost trgovine, ugostiteljstva, pružanja usluga, dužni da vode Knjigu reklamacija (žalbi).

Zakonom o ugostiteljstvu ranije je bilo propisano da je ugostitelj obavezan da vodi knjigu utisaka, ali je novim Zakonom o ugostiteljstvu iz svibnja ta obaveza brisana i ugostitelju su dužni da imaju samo Knjigu reklamacija.

- Konkretnu kontrolu u Kotor Varošu obavio je općinski tržišni inspektor. U skladu sa navedenim zakonima, subjekat je morao da ima Knjigu reklamacija, dok je Knjiga utisaka ukinuta novim Zakonom o ugostiteljstvu. Kontrolirani subjekt nije imao obaveznu Knjigu reklamacija, već je predočio Knjigu utisaka koja više nije relevantna - navode u Inspektoratu RS.

Neposjedovanje Knjige reklamacija definirano kao prekršaj za koji je propisana kazna od 3.000 KM do 15.000 KM za trgovca kao pravno lice i od 1.000 KM do 5.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu.

Ekonomista Predrag Dudković kaže da se inspekcije, uključujući i Poreznu upravu i UNO BiH, nerijetko bave suštinom problema.

- Treba povećati kazne za namjeru utaje poreza i doprinosa, a svesti na upozorenje i minimalnu kaznu na propuste koji nikako ne štete budžetu - ističe Duduković.

On smatra da na ovakav način kazna može da dovede u pitanje isplate plata i doprinosa radnicima.

- Problem je i što zakon ima raspon kazne, pa inspektor ima ekskluzivitet da odredi visinu kaznu - navodi on.