Zbog Facebooka tinejdžeri se drogiraju, puše i opijaju

Facebook, zlostavljanje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, ludosti, cure, Facebook, Facebook, veza, bivši, dečko, cura, Facebook, Facebook, profil, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, twiter, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, spam, Facebook, Facebook, sigurnost, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, silovanje, pedofilija, Hrvatska, Facebook, Facebook, droga, alkohol, tinejdžeri, Facebook, glazbeni servis, Facebook, internet, računala, Facebook, limitator, Facebook, računala, lažni profil, Facebook, Facebook, Facebook, psihopata, Facebook, računala, Facebook, varanje, izlasci, Facebook, Facebook, studenti, Facebook, timeline, Facebook, Facebook, učiteljica, ravnateljica škole, Facebook, igrice, računala, Facebook, Facebook, vijesti, top lista, Facebook, bonton, prijateljstvo, Facebook, društvene mreže, Facebook, twiter, Facebook, rastava, status, parovi, rastava, Facebook, Facebook, zaštita, Facebook, virus, oprez, Facebook, razgov
Nema toga na ovom svijetu za što nećemo okriviti Internet. Internet nam je kriv što smo glupi, kriv je što smo u depresiji, a kako najnovija istraživanja pokazuju, kriv je i što nam se mlađarija odala alkoholu, drogama i pušenju. Studija američkog Nacionalnog centra za ovisnost i zloupotrebu droga na Kolumbijskom sveučilištu utvrdio je povezanost korištenja društvenih mreža i devijantnog ponašanja.

Po njima, mlađarija koja koristi Facebook, Twitter i druge društvene mreže, dvostruko je sklonija konzumiranju marihuane, tri je puta vjerojatnije da će konzumirati alkohol, te je čak pet puta veća šansa da će zapaliti cigaretu, u odnosu na svoje vršnjake koji ne pohode društvenomrežje (ima li takvih?).

'Neki stručnjaci' (obožavamo ovo s pozivanjem na neimenovane stručnjake) kažu da su na Facebooku klinci izloženi fotkama svojih vršnjaka u akcijama cuganja i duvanja i općenito lošeg ponašanja, pa im se takvo ponašanje čini prihvatljivijim. Naravno, neki drugi stručnjaci (hehe) odbacuju zaključke studije i za sve krive obitelji, odnosno činjenicu da se starci alkoholiziraju i rokaju kad stignu, pa zašto ne bi i klinci bili takvi.

Mi se tek pitamo, ako praktički svaki klinac u zapadnoj civilizaciji ima profil na Fejsu, tko su ti koji su znanstvanicima poslužili kao kontrolna skupina? Amiši?

izvor: idesh.net