DROGU PREBACILI U GRUDAMA Zbog šverca 100 kila marihuane USKOK istražuje državljanina BiH

Droga
FaH

USKOK je nakon donošenja rješenja o provođenju istrage od 21. ožujka 2024., na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o proširenju istrage protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, priopćeno je.

Udružili se i švercali najmanje 100 kila marihuane u Hrvatsku

"Osnovano se sumnja da je IV. okrivljenik, u razdoblju od 31. prosinca 2020. do 9. veljače  2022. na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine, nakon što je I. okr. povezao u zajedničko djelovanje III. i IV. okr., radi kontinuirane nabave marihuane iz BiH te njenog krijumčarenja i daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Europske Unije, prema prethodno stvorenom planu i dogovoru s I. okr. da mu iz BiH nabavi veće količine marihuane radi daljnje prodaje, od nepoznatih osoba nabavio najmanje 100 kilograma te droge, nakon čega su dogovorili da će je u dva navrata prokrijumčariti u Hrvatsku", navodi Uskok, prenosi Hina.

Drogu prebacili u Grudama

"Potom su I. i IV. okr. dogovorili vrijeme i mjesto preuzimanja droge, zbog čega je IV. okr. uputio u Grude u BiH nepoznatog vozača od kojeg je I. okr. preuzeo 30 kilograma marihuane i prokrijumčario je u Hrvatsku radi daljnje prodaje.

Nakon toga je sukladno prethodnom dogovoru, IV. okr. opet uputio nepoznatog vozača da još 70 kilograma iste droge odveze u Grude i preda je I. okr. koji ju je preuzeo, prokrijumčario u Hrvatsku i predao III. okr. radi skrivanja i daljnje prodaje. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika", zaključuje se u Uskokovom priopćenju.