Saznajte ko vas je skinuo s popisa Facebook prijatelja

02.11.2014

OK, možda nije "neviđena" opcija, možda će se nekome učiniti i bezveznom, ali mnogi će je smatrati korisnom.

Dakle, ako koristiš Firefox ili Chrome "Unfriend Notify for Facebook" ekstenzija (dodatak za pregledač) omogućava ti da vidiš ko te više ne prati na toj društvenoj mreži, prenosi avaz.

Onog trenutka kada neko klikne na "Unfriend" ispod tvoje slike ti ćeš to znati, i to bez znanja tog koji te je skinuo sa liste prijatelja.

Instaliraj dodatak za Firefox ili Chrome, otiđi u popis prijatelja (Friends ikonica u gornjem desnom uglu kod Pretrage ili preko ``Friends`` taba - vidi sliku), i tamo ćeš naći novu opciju "Lost Friends", u okviru koje ćeš videti slike i imena "prijatelja" koji su te "otkačili" sa Facebooka!

Nakon instalacije dodatka, koji traje svega par sekundi resetiraj Chrome ili Firefox i na opisanom mjestu projaviće se ``Lost Friends`` opcija, kao što se prikazala nama. U prvih nekoliko sati korištenja nismo uočili da ekstenzija ne radi, da usporava Fejs ili se ponaša čudno.

Što se sigurnosti tiče, nemamo više detalja, nego da je ekstenzija ocijenjena sa preko četiri, na osnovu 614 glasova (u trenutku pisanja ovog članka) i da ne govori o nekim posebnim pristupima, poput Chrome ili nekih drugih osobnoh podataka korisnika. Ukoliko poželite da izbrišete Unfriend otiđite u Settings, pa Extensions (ili Add-Ons u Firefoxu) i tamo prvo otkačite da ne želite da koristite Unfriend opciju, pa je onda i izbrišite.


loading...