FOTO  Mostar: Održana humanitarna akcija Budi heroj

Mostar, Humanitarna akcija, bingo

Ova akcija dio je projekta „Budi heroj" kojeg implemenutuje neformalna grupa srednjoškolaca, koju čine Sunčica Humačkić, Emina Obradović, Ajla Đulmez i Nedžada Demić, a čiji su partneri Crveni križ grada Mostara, te Lokalni timovi Mostar i Stolac Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekat osmišljen je na „MoveOn" seminaru kojeg organizira Fondacija Schüler Helfen Leben, koja je ujedno i finansirala realizaciju projekta.

Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena je na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih. Jedina je na tlu BiH koja daje finacijska sredstva za omladinske projekte i koja se trudi da pomogne mladima da razviju svoja znanja i vještine te da postanu aktivni građani i nositelji promjena u sredini u kojoj žive.

Projekat „Budi heroj" sastojao se od dva dijela. Prvi dio predstavljao pravljenje narukvica, a realiziran je u subotu, 13. veljače 2016.godine. Narukvice su potom prodavane po osnovnim i srednjim školama, a najviše njih prodano je u Srednjoj medicinskoj školi Mostar. Od skupljenog novca kupljena je hrana za korisnike Kuhinje.
Na drugi dio akcije, tj.skupljanje hrane u „Bingu" odazvao se veliki broj građana koji su svojim nesebičnim darivanjem podržali realizaciju ovog projekta i pomogli građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Budi promjena koju želis vidjeti!