POSTAVLJENI SEMAFORI Problematično raskrižje i dalje s gužvama, semafori još nisu u funkciji

Raskrižje M17 Mostar
Hercegovina.info

Nakon nešto više od mjesec dana rada postavljeni su semafori na najproblematičnije mostarsko raskrižje, točnije raskrižje magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostar.

Raskrižje M17 Mostar

Ovo raskrižje već godinama predstavlja crnu tačku mostarskog prometa, a osim velikih kolona i gužvi te teških priključivanja na magistralnu cestu, raskrižje je poznato i kao mjesto brojnih prometnih nesreća, u kojima je nekoliko ljudi izgubilo i živote, a o čemu smo detaljnije pisali ranije.

Semafori još uvijek nisu u funkciji, tako da se vozači još moraju pričekati na svjetlosnu signalizaciju, a čini se da će trebati strpljenja jer su gužve itekako primjetne, a ostaje za vidjeti kako će se pokazati ovo rješenje u budućnosti.

Raskrižje M17 Mostar

Podsjećamo, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, najpovoljnije tehničko rješenje, koje daje najvišu razinu usluge, a to je raskrižje u dvije razine s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara (M-17.4) prema Sarajevu (M-17), te kružnim tokom u razini postojećeg raskrižja -nikada nije započeto.

Raskrižje M17 Mostar

"Postavljanje semafora će poslužiti kao signalizacija prije početka radova koji bi ovo problematično čvorište trebali dugoročno riješiti", priopćili su iz Grada Mostara pred početak radova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.