Napio se i izgubio pokojnika, na pokop dovezao prazan lijes

sahrana, sanduk, mrtvački sanduk
Slobodan Š. iz pogrebnoga poduzeća na pokop je dovezao prazan lijes, piše Večernji list BiH.

Kako doznaje Kurir, ožalošćeni rođaci i prijatelji koji su došli na pokop Lazarevića bili su zaprepašteni spoznajom kako pokojnik kojeg trebaju spustiti u zemlju nije u svom lijesu i odmah su se dali u potragu za njim.

- Nenad je preminuo u ponedjeljak. Živio je sam u kući u Ostružnici i mrtvog ga je našao Slobodan Š., njegov prijatelj. On je obavijestio Nenadovu sestru da joj je brat izdahnuo i, kako žena živi u BiH, obećao joj da će on organizirati čitav pokop jer se i bavi pružanjem pogrebnih usluga, kazala je za Kurir Verica Živanović, susjeda umrloga.

- Pokop je bio zakazan za subotu u 13 sati na groblju u Ostružnici. Mi smo se okupili u kapeli već oko 12 sati. Sve je bilo spremno za pokop - cvijeće, vijenci, svijeće, svećenik. Međutim, Slobodan je kasnio čitava dva sata. Svi smo bili nervozni i bijesni na njega. Ljudi su ga zvali da pitaju gdje je, a on je čak i psovao, kaže Verica i dodaje kako su neki mještani rekli da su tog dana vidjeli Slobodana u kafiću kako pije viski, piše Večernji list BiH.

- Nije dopustio da se lijes izvadi iz kombija. Počeli smo vikati na njega i tražiti objašnjenje zbog čega nam ne dopušta pokopati Nenada. On nam je tada ispričao nebuloznu priču. Rekao je da je dovezao prazan lijes, a da je Nenadovo tijelo u kombiju kod njegova kolege koji je na putu do groblja doživio sudar. Vidjelo se da je pijan i osjetio se miris alkohola, priča zaprepašteni susjed i dodaje da je Slobodan brže-bolje sjeo u kombi i pobjegao s groblja.

- Patrola interventne jedinice zaustavila je kod Beogradskog sajma kombi pogrebne usluge kojim je upravljao Slobodan Š. Alkotestiranjem je utvrđeno da je pijan, a kad su policajci otvorili mrtvački lijes koji je vozio, vidjeli su da je prazan, kaže Kurirov izvor iz istrage.

Međutim, Slobodanovo uhićenje nije bilo kraj drame za pokojnikovu sestru i prijatelje.

- Pokojnikova sestra i dalje nije znala gdje je tijelo njezina brata. Žena je bila u agoniji. Uslijedila je potraga za posmrtnim ostacima, da bismo na kraju dobili potvrdu kako se tijelo Nenada Lazarevića nalazi u kapeli u Deligradskoj ulici, kaže susjed i dodaje da ne zna koja je bila Slobodanova namjera.

- On nije ni podigao tijelo iz kapele, a zbog čega, ne znam. Da nismo inzistirali da otvori sanduk na groblju, on bi najvjerojatnije dopustio da pokopamo prazan lijes.