VIDEO  Najunosniji horor svih vremena

horor

Prema pisanju Deadlinea, već je zaradio 228 milijuna dolara u kinima diljem Amerike te 400 milijuna dolara u svijetu, bez računanja zarade posljednja dva dana. Na snimanje filma utrošeno je 35 milijuna dolara, piše Complex.

Titulu najunosnijeg horora dosad je nosio Egzorcist iz 1973. godine, koji je zaradio 232,9 milijuna dolara u domaćim kinima, no važno je naglasiti da u obzir nije uzeta inflacija.

Ako vam to nije dovoljan razlog da ga pogledate, napomenut ćemo da će srušiti još jedan rekord, onaj najisplativijeg filma u periodu od rujna do studenog. Dosad je tu titulu držao "Gravity", koji je 2013. godine zaradio 274 milijuna dolara.

S obzirom na to koliko je "It" zaradio samo u rujnu, može se sa sigurnošću reći da će taj rekord pasti, posebice ako se uzme u obzir da je krajem listopada "praznik horora" - Noć vještica.

Nakon takvog uspjeha, jasno je da studio koji ga je snimio, New Line, razmišlja o nastavku. Još nisu službeno potvrdili da će ga biti, no redatelj Andy Muschietti rekao je da mu je nastavak tog filma prioritet.

Nakon njega, Bill Skarsgård koji glumi klauna Pennywisea rekao je da će se u nastavku pozabaviti povijesti njegovog lika. Scenarist Gary Dauberman navodno već radi na novom scenariju. Na društvenim mrežama mogu se naći samo pohvale na račun filma.