Znaš li uopće koja je razlika između toaletne vode i parfema?

parfem

Često stojiš ispred polica u shopping centru i ne znaš što odabrati, zašto je takva razlika u cijeni? Ne brini, nisi jedina! Bacili smo se na posao i kontaktirali nekoliko beauty stručnjaka kako bismo doznali razliku. Tim BeautyBox bio je najkonkretniji, a otkrili su nam i korake kojima su se vodili u stvaranju BeautyBox Bliss parfema koji je bio dio prošlogodišnje blagdanske kutijice sreće.

Nauči u par koraka kako raspoznati parfem od toaletne vode

„Što manja koncentracija alkohola, a što veća parfemska koncentracija bila je naša glavna misao kada smo stvarali parfem za stotine djevojaka diljem Hrvatske" rekli su nam iz BeautyBoxa. Željeli su stvoriti dugotrajan, intenzivan miris kojim će dočarati stanje u kojem se nalaze djevojke prilikom otvaranja kutijice sreće koja stiže na kraju svakog mjeseca dupkom puna beauty proizvodima. I uspjeli su! BeautyBox Bliss parfem sadrži malu koncentraciju alkohola, dok je koncentracija mirisne note čak 40 posto.

Razlika između toaletne vode i parfema je poprilično velika, kao i sama cijena. Nije teško prepoznati osnovnu razliku između parfema i toaletne vode pročitate li detaljno opis na bočici.

1. EDT (Eau de toilette) - toaletna voda sadrži između 4 do 10 posto parfemskog koncentrata. Miris ima slabiju postojanost od parfema i zadržat će se maksimalno tri sata. Toaletne vode u svom početku imale su namjenu za jutarnje osvježenje tijela, a sada se koriste za svakodnevne prilike, odlazak na posao ili u dućan.

2. Pur parfum - čisti parfem sadrži najveću koncentraciju mirisa, dugotrajan je i uglavnom u malim ambalažama. Koncentracija mirisne note je između 15 i 40 posto. Val mirisa ostat će iza vas čak i nekoliko minuta, tako da će gotov svi osjetiti miris parfema koji će se na vašoj koži zadržati cijeli dan. Dolazi u manjem pakiranju značajno skuplje cijene.

Izvor: index.hr