Predstavljamo novi miris- Yves Saint Laurent: Libre

Dua Lipa, miris, parfem, sloboda, yves

Sloboda dobiva svoj iskonski miris!

Sloboda prema Yvesu Saint Laurentu san je bez granica, s glavom visoko u oblacima. Ptica na obzoru koja leti onkraj vremena. Zov zore, zov ponovnog rođenja u beskraju. Život blistaviji od munje. Zlatni baloner. Potez crnom. Smoking. Pojava.

Yves Saint Laurent nije izumio slobodu, ali ju je rasvijetlio povećavanjem pokreta. Iz muškog ormara ispleo je umjetnost naglašene ženstvenosti, gracioznosti: različitosti.

Prokazao je svaki tabu, uvijek se trudio dokidati granice, od najvećeg klasicizma do najveće ekstravagancije, potpirujući čežnje, inspirirajući žene da ustanu, donesu odluku, zaposjednu svoju moć prije nego što se predaju njegovoj senzualnoj, ručno oblikovanoj draperiji. Pritom ih pozivajući da žive njegov moto, „tout, mais terriblement”, preuzet od Guillaumea Apollinairea.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Yves Saint Laurent ostavio nam je u nasljeđe način življenja, gledanja, osjećanja te ljubavi prema svom strastvenom manifestu: „Oduvijek sam htio biti u službi žena. Drugim riječima, služiti ih. Služiti njihovim tijelima, njihovim gestama, njihovim stavovima, njihovim životima. Htio sam im praviti društvo u njihovom velikom pokretu oslobođenja koje je definiralo naše proteklo stoljeće.

Za žene današnjice sloboda je ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što vi ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris. Novi, seksi cool cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti…

  • Pred nama je najuzbudljiviji proizvod godine. LIBRE. Jer na francuskom nema moćnije riječi kojom sebe možete definirati, danas.
  • Plamtite uz seksi narančin cvijet i hladnu lavandu.
  • U visokom letu uz blještavu gorku naranču i sočnu mandarinu.
  • U žaru uz tinjajuću vaniliju i blistavi jantar.
  • Slobodno iskusite Libre kroz svaku njegovu karakteristiku.

Nakon 7 godina i preko 1500 varijacija u savršenom oblikovanju njezinih bujnih akorda, LIBRE je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema, Anne Flipo i Carlosa Benaïm.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Za Libre je dizajnerica bočice Suzanne Dalton učinila neočekivano: uzela je slobode u susretu s ikonom. Jer je mogla. I zato što je Cassandre, jedan od najlegendarnijih logotipova u svijetu mode, jedini instantno prepoznatljiv, iz kojeg god kuta da promatrate.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Ambasadorica novog parfema je Dua Lipa.

„Sloboda žene u 2019. je neupitna. Živimo život prema vlastitim pravilima.” Dua Lipa

Ona je odvažni novi glas pop-glazbe. Rođena u Londonu i odrasla na Kosovu, Dua je ušla u povijest kada je ostala nominirana u pet kategorija za glazbenu nagradu Brit Awards 2018. godine – ona je prva žena s toliko nominacija.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Dobila je nagrade za najbolju britansku solo-izvođačicu i najbolju britansku debitanticu. Posljednje dvije godine Dua Lipa bila je i najslušanija izvođačica na stranicama za streaming na svijetu.

Duboko posvećena vrijednostima koje Libre izražava, Dua Lipa utjelovljuje vatrenu ženstvenost ovoga mirisa u reklamnoj kampanji koju je snimio atraktivni i odvažni redatelj Nabil Elderkin.

Dua Lipa,miris,parfem,sloboda,yves

Redateljev komentar

Legendarna vizija žene YSL-a sada je inspiracija na svjetskoj razini više nego ikada prije. Njezin balans između ženstvenosti i muževnosti, ne trpi gluposti i ne mari što drugi misle o njoj, energija osobe koja zna točno što želi i kako će doći do toga; sve to uzdiže ovaj brend, a ovaj film bezvremen je koliko je i suvremen. Nećemo napraviti spot za parfem kao svi drugi. Ovo nije još jedan film s bezizražajnom ženom koja žudi za nekim muškarcem dok sramežljivo trči ulicama grada i gubi se u svojoj dosadi. Ovo je odvažno odstupanje od norme. Ovo je epski, emocionalni, izazovni i privlačni poziv u borbu ženama svugdje, vrijeme je da prigrle svoju SLOBODU.