Savjeti za zimsku njegu stopala

njega stopala, zima, noge, pomoć, noge, žene, muškarci, noge, brijanje, greške, trikovi, savršene noge, stopala, njega stopala, ljeto, noge, savršene noge, njega, znakovi, stopala, strije, kao se boriti protiv strija, noge, ljeto
Možete također primijetiti da vas noge bole više tijekom cijele sezone,zbog teške obuće koju nosimo, što dodatno može uzrokovati bunions i hammertoes. Da bi noge zaštitili tijekom zime, uzeti u obzir nekoliko jednostavnih savjeta za njegu stopala.

Hidratizirajte svoje noge kremom za stopala

Osigurajte se nekom dobrom kremom za stopala koju možete redovito koristiti, da bi vaše noge bile hidratizirane i ugodne. Možda ćete se prebaciti na "deblje" kreme za lice za zimskih mjeseci, tako možete učiniti isto za vaše stopala. Lagano mlijeko ili ulje, ne mogu vam dati hidrataciju što je potrebno cijele zime, pa koristite one koje će vam dati 24-satnu hidrataciju.

Pokušajte Petroleum Jelly na nogama

Zajedno sa svojom kremom za stopala možete pokušati koristiti vazelin na nogama svake noći. Prije odlaska u krevet, namazati vazelinom cijele noge, a zatim navući vunene čarape. Čarape će zadržati vazelin na nogama, tako se da može apsorbirati preko noći i vuna će pomoći sa žuljevima i suhom kožom. Učinite to svake noći imati ćete mekše noge u jutarnjim satima.

Držite se svojih pedikura

Budite sigurni da redovitom pedikurom tijekom zime, dobivate mekana i njegovana stopala kroz hladnije mjesece. Njegujte ih jer cijele noge će vam biti zahvalne.

Jesu li vaše cipele pretijesne?

Ako primijetite da su vaše čizme i cipele pretijesne tijekom zime, to može biti zato što nosite deblje čarape , a to ne daje vašim stopalima više prostora za kretanje. Kada stvarate pritisak na nogama, postoji mogućnost nastanka kurjeg oka,a koje raste na unutarnjoj strani noge, gdje je pritisak najveći. To također može smetati vašem nožnom palcu ako nema dovoljno prostora.

Vodite računa o pravilnom spremanju zimske obuće kad je više ne koristite.

Izvor: femguide.co.uk