Međugorje: Čovjek koji plače krvave suze je Udovico Pedone iz Barija

Međugorje, krvave suze, Udovico Pedone
... kontaktirali smo našega Brotnjaka Žarka Selaka koji se vidi na video uratku i koji je svjedočio događaju. Vidno razočaran novinarskim senzacionalizmom Žarko za glasbrotnja skromno kaže da mu je jedino važna istina i započinje svjedočenje o čovjeku koji plače krvave suze, a snimku je prenijela većina domaćih i stranih medija.

"Čovjek koji se vidi na snimci i kojemu idu krvave suze je Lodovico Pedone iz Baria Italije pedesetpetogodišnjak"- kaže Žarko Selak i nastavlja: Prošle je godine prvi put došao u Međugorje s tri prijatelja, prišao mi je na taxi-štandu, gdje radim kao taksista, i pitao me mogu li ga odvesti kod nekoga od Međugorskih vidjelaca da porazgovara. Obećao sam ako budem u mogućnosti da ću to učiniti. Nakon promišljanja kod koga bih ga mogao odvesti, odlučio sam povesti ih kod vidjelice Ivanke Elez. Ona ih je lijepo primila, Lodovico je razgovarao s njom i kad je izašao bio je radostan što ga je primila, ostatak dana proveo je u Međugorju, sutradan je otišao za Dubrovnik pa kući u Bari. Poslije nekoliko dana javio mi se telefonski i kazao mi:"Žarko nešto se neobično sa mnom događa, ide mi krv na nos, oči, usta, uši". Rekao mi je i da je išao na pregled, te da su mu liječnici nakon temeljnih pretraga rekli da je s njim sve u redu i fizički i psihički da je potpuno zdrav. Još mi je rekao da kani ponovno doći u Međugorje. Prije dva i pol mjeseca došao je i potražio me na taksi štandu i rekao da bi otišao na Brdo ukazanja, pošao sam s njim, bilo nas je petero. Kad smo došli do kipa Majke Božje kleknuo je držeći se za željeznu ogradu i počeo moliti, snimao nas je njegov sin, a mi smo molili. Kad se odmaknuo išla mu je krv na nos i oči što se vidi i na snimci, sve je trajalo desetak minuta, bio je malaksao, nekako je klonuo. Sin mu je dodao maramicu da se obriše, kasnije sam uzeo maramicu i pomirisao krv, mirisala na ružu, tako sam ja osjetio, svjedoči Žarko Selak i dodaje:Lodovico se dakle obrisao, ponovno primaknuo ogradi ispod kipa Majke Božje i molio, opet je plakao, to sam vidio, ali suze nisu bile krvave, bile su normalne, a prošlo je samo par minuta".

"Sišli smo s Brda ukazanja, a Lodovico se poželio osvježiti, sjeli smo na kavu pa sam ga pitao- kaže Žarko-Događa li mu se često da plače krvave suze, odnosno da mu ide krv iz usta, nosa, očiju, ušiju? odgovorio je svakodnevno, odnosno jednom dnevno, nekada ujutro, nekada poslijepodne ili uvečer. Izrazio je želju da ponovno ode do vidjelice Ivanke Elez, odvezao sam ga. Kad su završili razgovor Lodovico mi je rekao da mu je vidjelica Ivanka samo kazala:"Moli se Bogu".

Eto to Vam je prava i cijela istina-kaže Žarko Selak - ističući da mu je istina jedino važna i da bi bio sretan da su je svi tako i prenijeli, jer je cijel dan davao izjave novinarima.

I nama je istina važna zato smo i kontaktirali našega Brotnjaka Žarka Selaka kako bismo saznali što se dogodilo na Brdu ukazanja, a što kamera nije snimila, a to je priča o jednom vjerniku Talijanu koji ima ime i prezime i plače krvave suze.

Danijela Šakota / glasbrotnja.net