Kristijan Golubović: Sa 17 godina sam nokautirao Arkana!

a da je Andriju Draškovića svojevremeno šamarao jer je podvodio maloljetnice, piše Avaz.

Iznoseći završnu riječ pred Višim sudom u Beogradu, gdje mu se sudi kao organizatoru grupe koja je trgovala drogom, Golubović je rekao da je on veliki protivnik droge i narkomana.

- Čak mi je i moj drug (Milorad Ulemek) Legija jednom prigodom rekao da bi mogao imati problem sa Dušanom Spasojevićem jer ne shvatam tu njihovu sferu droge, rekao je Golubović koji je govorio dva i pol sata, uglavnom se baveći društveno-socijalnim problemima u Srbiji.

Negirajući da ima bilo kakve veze sa drogom koja je nađena u stanu njegove majke Milanke, takođe optužene, Golubović je tvrdio da je ta droga pripadala  Feratu Skenderovskom.

Prema njegovooim riječima, u crkvu Svetog Marka u Beogradu ispred koje je uhićen prilikom primopredaje droge 16. siječnja, išao je da bi "poljubio mač svetog Aranđela, jedinog živog sveca, jer mu je tada slava".

Za sebe je rekao da je "Robin Hood novog doba", da je i ekspert za oružje i to za "izviđačka i specijalistička dejstva".

Smatra da ga policija mrzi jer je "popularan", jer, kako je naveo, "sa svake robije izlazi mlađi, ljepši, jači i pametniji".

Golubović je tvrdio da je tijekom 57 tjedana koliko je sastavio na slobodi poslije izlaska sa odsluženja četiri i pol godine kazne zatvora do novog uhićenja u siječnju ove godine, 50 puta bio pretresan, ali da mu nikad ništa nije nađeno.

- Jednom sam bio na košarkaškoj utakmici kada je Partizan pobijedio a Grobari su skandirali 'Grobari, 'ajmo svi u glas, Kristijan Golubović jedan je od nas'. Druže sudac, da ste samo vidjeli tu mržnju u pogledima Žandarmerije..., rekao je Golubović.

Poslije više od sat vremena izlaganja, Golubović se interesirao je li umorio članove sudskog vijeća, koji su se u više navrata, kao i svi ostali u sudnici prisutni, smijalli, na šta mu je predsjednik vijeća Jane Parđovski odgovorio da nije.

Nastavio je izlaganje navodeći da je tek za posljednjih osam mjeseci u zatvoru sa pravim dilerima "apsolvirao" kako se stvarno "radi" droga, a ne 100 grama.

- Dileri su mi objasnili da se toliko servira pjevačicama sa estrade uz meze za jednu večer, objasnio je Golubović.

Odbacujući sve navode optužnice on je predložio sudu da mu izrekne oslobađajuću presudu.

Više tužiteljstvo u Beogradu prethodno je predložio da se svi optuženi proglase krivim i osude po zakonu shodno stupnju njihove krivice, dok su branitelji optuženih predložili oslobađajuće presude i ukidanje pritvora za svoje branjenike.

Branitelj Skenderovskog i Milanke Golubović, odvjetnik Nebojša Milosavljević, predložio je sudu da Golubovićevu majku oslobodi jer ona "sigurno nije znala da je u vrećici droga".

- Ona je jedna ugledna Beograđanka, intelektualka, a prinuđena je da pod stare dane čuva tuđu djecu u Njemačkoj da bi joj ostalo 200, 300 eura mjesečno. Kakve ona veze ima sa drogom, pa još kao član kriminalne grupe. To je konstrukcija tužiteljstva, rekao je Milosavljević.

U nastavku suđenja koje je zakazano za 7. prosinac, završne riječi izložit će i ostali optuženi.

avaz