OTAC KOSTE K. "Ja sam od 3. svibnja mrtav čovjek"

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović
Republika.rs

Danas je na beogradskom sudu ispitan Vladimir Kecmanović, otac dječaka Koste, koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ Vladimir Ribnikar napravio masakr.

Podsjetimo, tada 13-godišnji dječak ubio je devet školskih kolega i zaštitara. Blic piše da je parnični postupak pokrenulo 27 članova obitelji ubijene djece.

S obzirom na to da se ne radi o kaznenom postupku, mediji su bili prisutni u sudnici. Otac dječaka je prvi put izrazio sućut roditeljima djece koju je njegov sin ubio. Naglasio je da su njegovi bol i tuga veliki te da je neutješan zbog onoga što je njegov sin učinio. Kazao je da je par puta pokušao izraziti sućut obiteljima, ali da su ga spriječile državne vlasti.

"Ne mogu razumjeti što se dogodilo mome sinu da napravi tragediju kakva se ne pamti"

Sutkinja je pitala Kecmanovića kakvi su bili odnosi i atmosfera u njegovoj obitelji prije masakra u školi, na što je on odbio odgovoriti. Također, odbio je odgovoriti na pitanje je li mu se sin ponašao čudno, je li vrijeme provodio sam te je li nešto pisao i crtao.

"Iz poštovanja prema žrtvama neprimjereno je da govorim o tome kakav je dječak tada bio moj sin, kakva je tada bila moja obitelj i koliko sam bio pažljiv roditelj. Volio bih da se sve ovo nije dogodilo.

Da sam ja kao otac i liječnik bilo što primijetio ili da mi je netko sugerirao da se nešto događa s mojim sinom, djelovao bih da se to ne dogodi. Ne mogu razumjeti i shvatiti što mu se dogodilo da ovako nešto napravi, da napravi tragediju kakva se ne pamti", rekao je otac ubojice tijekom ročišta, piše Blic.

"Ja sam mrtav od 3. svibnja"

Sutkinja je inzistirala na tome da se Kecmanović koncentrira i odgovori na pitanje, na što je on rekao da "nije u stanju".

"Od 3. svibnja ja sam mrtav i jedini razlog zašto sam ovdje je moja kćerka, koja je također žrtva svog brata", kazao je te dodao da više neće svjedočiti i odgovarati na pitanja, prenosi Index.

Odvjetnik obitelji žrtava: Jedini razlog pojavljivanja oca u sudnici je lažno davanje sućuti, izveo je performans
Odvjetnik roditelja žrtava kazao je da su iskazi oca neprihvatljivi. "Jedini razlog njegovog pojavljivanja u sudnici je lažno davanje sućuti", rekao je i dodao da obitelj nitko nije spriječio da sakriju svoju imovinu pa kako je moguće da su im zabranili da izraze sućut.

"Zašto je onda dolazio? Jedino da izvede performans jer, ako nije htio svjedočiti, nije trebao ni dolaziti", rekao je odvjetnik.

Majka Koste K. nije došla na ročište, iako je bila pozvana. Odvjetnici su kazali da ona nije došla i da ne želi svjedočiti u parničnom postupku dok se ne izjasni u kaznenom postupku. No, sutkinja je rekla da se majka sutra mora pojaviti na ročištu, piše Blic.