Kada je Eskobar bio sitan lopov, ova okrutna žena bila je strah i trepet čak i za okorjele mafijaše

"Kraljica kokaina", "Kuma" i "crna udovica" sve su nazivi za jednu od najsurovijih i najokrutnijih žena, ..

... Grizeldu Blanko, koja je 70-tih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji držala proizvodnju kokaina u svojim rukama.

Ona je vladala u vrijeme dok je zloglasni Pablo Eskobar bio sitni lopov i krao automobile. Iako mnogi navode da su bili suradnici, drugi tvrde da su bili ljuti neprijatelji.

Blanko je bila glavni igrač u ratu narko kartela u Majamiju tijekom 80-tih godina. Tijekom svoje vlade terora, stekla je brojne neprijatelje u čitavoj Kolumbiji, ali i SAD. I radila je sve što je neophodno da ih eliminira - pucnjava u shoping centrima, pucanje u mete iz automobila i motora u pokretu, a na kraju joj se na teret stavljalo 250 ubojstava, piše Blic.rs.

- Ljudi su je se toliko plašili da ju je reputacija prestizala gdje god da bi išla... Grizelda je bila gora od bilo kog muškarca koji je bio upleten u trgovinu narkoticima - rekao je Nelson Obri, nekadašnji detektiv za ubojstva u dokumentarcu "Kokainski kauboji".

Iako je bila brutalna u ubojstvima, voljela je lagodan i lijep život. Posjedovala je vilu u Majamiju, dijamante kupljene od nekadašnje argentinske prve dame Evite Peron, smaragd i zlatni pištolj "glok MAC 10". Njeno bogatstvo mjerilo se milijardama dolara, iako je odrasla u siromaštvu u Kartageni u Kolumbiji.

Prostitucija

Rođena je 1943. godine, a u kriminal se upustila veoma mlada, sa samo 11 godina. Tada je navodno kidnapovala desetogodišnjeg dječaka kojeg je na kraju i ubila pošto su njegovi roditelji odbili da plate otkup.

Ubrzo je nakon godina maltretiranja i zlostavljanja bila primorana da pobjegne iz svog doma u Katageni na ulice Medelina, na kojima je preživjela džepareći i prostituirajući se.

Sa 13 godina je osjetila "isplativost" kriminala kada je srela i kasnije se udala za Karlosa Trujilja, trgovca ljudima i švercera ilegalnih migranata u SAD.

Iako su imali tri sina, njihov brak nije potrajao. Blanko je naredila da se ubije Trujiljo, a on je bio prvi od ukupno tri njena muža koji su skončali na ovaj način. Njen drugi muž, Alberto Bravo, uveo je Grizeldu u trgovinu narkoticima. Ranih 70-tih preselili su se u Queens u New York gdje im je posao eksplodirao. Imali su direktnu liniju trgovine kokaina do Kolumbije, čime su talijanskoj mafiji oduzeli veliki dio posla.

Tada je Grizela postala poznata kao "Kuma".

Smislila plan za pakleni plan za švercovanje kokaina. Mlade djevojke su ga švercovale zrakoplovom u svom donjem vešu, koji je Blanko dizajnirala. Posao je počeo da cvjeta, Bravo se vratio u Kolumbiju da restruktuira izvoz. U međuvremenu, Blanko je širila carstvo u Njew Yorku. Sve se srušilo 1975. godine kada su Bravo i Grizelda uhićeni u najvećoj do tada sprovedenoj zajedničkoj akciji njujorške policije i DEA.

Ubila i drugog muža

Ipak, Grizelda je uspjela da pobjegne u Kolumbiju prije podizanja optužnice. Navodno je upucala svog drugog supruga pošto je shvatila da nedostaju milijuni. Ima onih koji misle da je Bravo nastradao u međusobnoj paljbi, ali i onih koji smatraju da ga je ubio Pablo Eskobar.

Nakon smrti drugog supruga "zaradila" je nadmiak "Crna udovica". Blanko je i nakon uhićenja, nastavila da šalje kokain u SAD. Navodno je kokain švercovala brodom koji se zvao "Glorija".

Za trećeg muža Daria Sepulvedu, koji je bio pljačkaš banaka, udala se 1978. godine. Iz braka s njim dobila je četvrtog sina Majkla Korleonea, kojem je dala ime po liku koji je Al Paćino glumio u poznatom holivudskom filmu "Kum".

Preselila se u Majami gdje je "stekla" nadimak "Kraljica kokaina". Bila je ovisna od kokaina što je samo dodavalo njenoj paranoji.

Skončala isto kao i njene žrtve

Ubrzo je konflikt u zloglasnom Medelin narko kartelu eskalirao, a južna Florida od 1979. do 1984. godine pretvorena je u pravu ratnu zonu.

U to vrijeme ubila je i trećeg muža, koji je navodno prvo kidnapovao njihovog sina Majkla Korleona i odveo ga u Kolumbiju.

S vremenom, postala je meta i američkog DEA. Uhićena je 1985. godine i osuđena na 20 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Puštena je 2004. kada se i vratila u Kolumbiju. Imala je i previše neprijatelja, pa ju je jedan i sustigao 2012. kada ju je upucao s leđa iz motora u pokretu dok je izlazila iz mesare. Imala je tada 69 godina.

13.02.2018 u 08:09