FOTO  Dječja olimpijada se vraća u Kiseljak

djecja olimpijada kiseljak
Riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za djecu, prvenstveno osnovnoškolce, odnosno predstavnike svih osnovnih škola s područja općine Kiseljak. Osim malih olimpijaca, dobrodošla su i sva druga djeca jer će za sve posjetitelje biti pripremljen bogat zabavno-sportski sadržaj.

Dok će se olimpijci natjecati u disciplinama poput malog nogometa, bacanja i skoka u dalj, potezanja konopca, te trčanja, ostali posjetitelji će moći uživati u pravljenju balona, oslikavanju lica, poligonu s autićima, interaktivnim predstavama, druženju s maskotama te još mnogo toga.

Olimpijada će se održati naredne subote, 26.svibnja u Parku generala Filipovića u Kiseljaku a otvorenje odnosno svečano paljenje olimpijske baklje je planirano u 10 sati.
Prijevoz i hrana je organizirana za sve sudionike a cijeli program će uveličati i mali talentirani glazbenici iz Kiseljaka.

Osim zabave za djecu, organizatori su predvidjeli i jedan vid društvenog angažmana za njihove roditelje. Naime, pod geslom "Djeca olimpijci, roditelji darivatelji" za sve roditelje ali i sve druge zainteresirane Kiseljačane, organizirana je akcija darivanja krvi, 26. i 28. svibnja u Srednjoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku u razdoblju od 10 do 14 sati.

Organizator Olimpijade je udruženje "Arka" iz Kiseljaka uz pomoć Općine Kiseljak te Crvenog križa Kiseljak.

Sudjelovanje za svu djecu je besplatno.