PREVARIO KLIJENTICU PREKO OLX-a Sud u Kiseljaku podigao optužnicu

Kiseljak Sud

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv Dragana Runjića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare.

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Kiseljaku. Draganu Runjiću se stavlja na teret da je krajem mjeseca lipnja 2023. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenu S.H. na način da je oštećena putem OLX.ba servisa stupila u kontakt sa direktorom firme “Gradnja SRD” Brčko Draganom Runjić i putem OLX profila pronašla broj telefona, a zatim putem Vibera dogovorila da firma “Gradnja SRD” Brčko izradi svjetlosne reklame za oštećenu.

Dragan Runjić je nakon toga oštećenoj poslao broj računa tražeći da ista uplati iznos od 750,00 KM, navodeći da će svjetlosne reklame biti isporučene u roku od 3 dana, na koji način je oštećena dovedena u zabludu smatrajući da će nakon izvršene uplate biti izrađene svjetlosne reklame koje je tražila. Ona je dana 21.06.2023. godine u Fojnici uplatila novčani iznos od 750,00 KM na žiro račun kod MF banke, svjestan da navedenim radnjama dovodi u zabludu oštećenu, i htijući to, potom je oštećena u više navrata pozivala Dragana Runjića koji je cijelo vrijeme odgađao isporuku svjetlosne reklame da bi nakon toga prestao odgovararati na telefonske pozive oštećene nakon čega je oštećena cijeli događaj prijavila policijskoj stanici Fojnica.