6 načina kako vam mikrovalna još može pomoći u kućanstvu

mikrovalna pećnica, kuhanje, pečenje, mikrovalna pećnica, blagodati, mikrovalna pećnica, trikovi, hrana, mikrovalna pećnica, podgrijavanje, mikrovalna pećnica, genijalni dokazi, mikrovalna pećnica, mit, činjenica, namirnice, mikrovalna pećnica, mikrovalna pećnica
Ispecite ribu
Ako u mikrovalnoj pokušate ispeći odrezak, dobit ćete nešto nalik na đon cipele, no riba, s druge strane, može se idealno ispeći. Prije pečenja na nju stavite malo začina, poput soli i papra, i nekoliko kapljica limunovog soka. Stavite u mikrovalnu i pecite oko dvije minute na najjačoj temperaturi. Naravno, duljina pečenja ovisit će o vrsti mikrovalne koju imate te o veličini ribljeg filea, stoga svakako kontrolirajte ribu u mikrovalnoj kako se ne bi prekuhala ili ostala sirova, piše eatingwell.com.

Dezinficirajte kuhinjsku spužvicu
Spužve, posebice one kojima perete posuđe, carstvo su bakterija. Iako ih je možda vrlo lako baciti, činjenica je da kvalitetne spužvice baš i nisu jeftine, stoga im dezinfekcijom u mikrovalnoj pećnici produljite rok trajanja. Jednostavno stavite spužvu u mikrovalnu pećnicu te je uključite na dvije minute na najjaču temperaturu. To bi trebalo biti dovoljno da uništite čak 99 posto štetnih bakterija.

Napravite čips od krompira
Možda je teško za povjerovati da išta iz mikrovalne može biti hrskavo, no to pravilo ne vrijedi za krumpire. Tanko narezane ploške krumpira stavite u mikrovalnu, kratko pecite i dobit ćete ukusan čips koji je ujedno znatno zdraviji od onog kupovnog. Naime, na taj način kod kuće pripremljen čips ima čak 8 grama masnoće manje po porciji od onog kupljenog.

Skuhajte povrće
Kuhanje povrća u mikrovalnoj je vrlo jednostavno te zahtijeva manje vremena, a i zaprljat ćete manje posuđa. Osim toga, vjerovali ili ne, zdravije je. Naime, što dulje kuhate povrće, to ono gubi više hranjivih tvari, osobito vitamin B i C. Upravo zbog toga što se hrana u mikrovalnoj brže kuha, to će omogućiti da povrće zadrži više hranjivih nutrijenata.

Omekšajte smeđi šećer
Smeđi šećer se vrlo lako pretvori u velike grude koje vam rade neprilike prilikom kuhanja. Umjesto da ga ručno razdvajate i razbijate u sitne komadiće, tvrdu grudu smeđeg šećera stavite u mikrovalnu, pokrijte navlaženim papirnatim ručnikom i zagrijte na 30 sekundi.

Prepecite kobasice, šunku, suho meso
Narezane kobasice ili meso stavite u posudu koja smije ići u mikrovalnu, a prethodno je obložite navlaženim kuhinjskim ubrusima. Pecite oko dvije minute, sve dok korica ne postane hrskava.