VLASNICI BUTIKA ZBUNJENI Evo tko može raditi od ponedjeljka

Shopping
promedia.rs

Tijekom dana brojni vlasnici butika pokušavaju doznati imaju li od ponedjeljka dozvolu za rad. Konkretno, iz Čitluka  mnogi su pokušali doznati kakav je njihov status.

Budući da je zapovijed stigla samo iz Federalnog stožera, a i ne iz županijskog, odgovor smo potražili u Federalnom stožeru civilne zaštite. 

Kazali su nam kako od ponedjeljka mogu raditi oni koji su navedeni u naredbi Federalnog stožera civilne zaštite. Znači, obrti koji na veliko i malo vrše promet svih vrsta proizvoda, kućnih djelatnosti, malih obrta, u smislu zakona o obrtu.

Jednako tako u Federalnom stožeru kažu kako su i oni kroz čitav dan imali jako puno upita za to. Trgovine i butici koji su van shopping centara mogu raditi, a oni koji su u sklopu centara ne mogu. U naredbi stoji kako se naređuje obustava rada svim djelatnostima u shopping i tržnim centrima na području Federacije, izuzimajući jedino trgovine s prehrambenim i higjenskim proizvodima te apoteke i veledrogerije. Ukoliko je jedan butik zasebno u gradu onda on može raditi. Naravno, uz poštivanje svih mjera u vidu nošenja rukavica, maski, dezinfekcije, distanca prilikom ulaska. Znači ako je radnja izolirana od tržnog centra od ponedjeljaka ima dozvolu za rad, rečeno je iz Federalnog stožera civilne zaštite za hercegovina.info.

Na području Federacije tako je dozvoljen rad; frizerskim i kozmetičkim salonima, cvijećarama, bravarima, krojačima, obućarima, stolarima, automehaničarima, autolimarima, autolakirerima, zlatarnama, drvoobrađivačima, grafičarima...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.