Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je intervju za srpski list Politika

sirija rat
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je intervju za srpski list Politika te se pritom osvrnuo na aktualnu situaciju u Siriji. Intervju je vodio novinar Miroslav Lazanski.

U intervjuu sirijski predsjednik ističe kako SAD želi potkopati utjecaj Irana i Rusije direktno podupirući terorističke skupine. Ističe kako je ta tajna suradnja između Washingtona i terorista ključni razlog zašto u Siriji propali svi dosadašnji pokušaji uspostavljanja primirja koje bi vodilo prema političkoj tranziciji.

"Amerikanci uvijek traže primirje kada se teroristi nađu u teškoj situaciji, nikada nije riječ o stvarnoj brizi za civile. Onda pokušavaju primirje iskoristiti za dodatno podupiranje terorista oružjem i novcem, svima što im treba da bi ojačali kako bi mogli ponovno napadati", rekao je.

Assad ističe kako često ta potpora ide preko američkih saveznika - Turske, Saudijske Arabije i Katara - no, ponekad, tvrdi Assad, SAD čak i direktno podupire ISIL. Kao primjer navodi američke zračne napade na položaje sirijske vojske kod Deir Ez-Zora kada je na taj način otvoren put ISIL-u.

Kompletan intervju možete pročitati na stranicama Politike:
http://www.politika.rs/sr/clanak/367046/Podrzali-smo-Srbiju-i-pored-turskog-pritiska