Ratno stanje u Kijevu: Više od 25 ubijenih, Janukovič poručio oporbi da je 'prešla crtu'

ukrajina, Viktor Janukovič, Ukrajinski predsjednik, ukrajinski mediji, sukobi, prosvjednici, ukrajina, Viktor Janukovič, Europska unija, međunarodne sankcije, Kijev, prosvjedi, ratno stanje, ukrajina
Janukovič je također, u službenoj izjavi, za neke članove protuvladine oporbe kazao da su "prešli crtu" kada su svoje pristaše pozvali da donese oružje na demonstracije na središnjem trgu u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

Predsjednik je te ljude nazvao "kriminalcima", rekavši da će se s pravdom suočiti na sudu.

Opozicijski vođa Vitalij Kličko ranije je, nakon razgovora s predsjednikom Janukovičem, kazao da nije postignut dogovor kako prekinuti nasilje. Kličko je rekao da je napustio sastanak u utorak navečer nakon što je predsjednik zahtijevao da središnji kijevski trg, koji su zauzeli protuvladini prosvjednici, bude bezuvjetno očišćen.

Više od 25 ljudi ubijeno je u sukobima između prosvjednika i policije u Kijevu, uključujući sedam policajaca ubijenih u pucnjavi, nakon što je policija u utorak u 19 sati po srednjoeuropskome vremenu počela "protuteroristčku operaciju" na kijevskom Trgu nezavisnosti. Prosvjednici su potom, prema tvrdnjama lokalnih medija, zauzeli vladine zgrade u nekoliko gradova u zapadnom dijelu te zemlje.